Anime i cosplay

Crònica del Manga Barcelona, diumenge: K-pop, Idol Contest i bon rotllo

  • La música ha sigut la gran protagonista de la jornada d’aquest diumenge al Manga Barcelona

Crònica del Manga Barcelona, diumenge: K-pop, Idol Contest i bon rotllo

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Begoña González

«3, 2, 1...», es pot sentir per megafonia. Després del compte enrere, comença a sonar una cançó. Més concretament la tornada d’algun tema de K-pop. Comença l’‘Assault’. Els qui se saben la coreografia corren a l’escenari i sense gairebé temps per pensar, comença la performance. Gestos exagerats, ‘lipsync’ i un públic entregat són tot el que necessiten les animades ballarines per donar-ho tot. Des de fora, als peus del ‘dance scenario’, els espectadors les aclamen i coregen les lletres de les cançons que han estat practicant abans.

«És la música que escoltem en el nostre dia a dia. Tots ens sabem les coreografies», explica una de les joves que encara no s’ha atrevit a sortir a ballar a la zona exterior del recinte de Montjuïc del Manga Barcelona. Les cançons que van sonant, majoritàriament coreanes i japoneses, són els ‘grans temes’ del moment i reuneixen cada vegada uns deu o dotze valents que s’atreveixen a sortir a ballar davant de tothom. El bon temps hi ajuda. Enrere ha quedat el cel gris que aquest dissabte va passar per aigua els assistents del saló i aquest diumenge eren molts els que miraven, sota el sol, les actuacions des de les taules a l’aire lliure instal·lades al centre del recinte.

Idol Contest

Més enllà de les lletres entonades per ‘boybands’ i ‘girlbands’, hi ha un altre tipus de grans ‘hits’ que fan les delícies dels presents. A punt les perruques de colors, lents de contacte extravagants i vestits impossibles. Comença l’Idol Contest a l’escenari principal. A diferència dels balls ‘random’ dels assalts, en aquest cas, fa mesos que els intèrprets es preparen per actuar. És el cas de Raquel i Vicky. Fa setmanes que les dues joves practiquen per ballar una cançó de Liella!, un grup de ‘school idols’ protagonista de Love Live! Superstar!!’. Quan surten a l’escenari, els qui les estaven esperant esclaten en crits d’ànim.

Notícies relacionades

És el seu torn de demostrar que mereixen aconseguir el premi que hi ha en joc en aquest concurs: una Nintendo Switch. Mentre van desfilant per l’escenari valents caracteritzats dels seus animes favorits, els espectadors canten i imiten els passos de les coreografies que es reprodueixen a dalt de l’escenari. D’altres agiten unes varetes lluminoses al ritme de la música. Als peus de l’escenari, tres jutges puntuen les actuacions dels intèrprets.

Si alguna cosa es desprèn de tota aquesta experiència musical és que malgrat ser concursos, al Manga Barcelona regna el bon rotllo i no hi ha més que admiració per les disfresses, balls i escenificacions dels que caben al gran recinte. En són una prova el Pau, la Clara i la Ciel. Acaben de fer-se una foto amb un altre grup de ‘cosplayers’ com si es coneguessin de tota la vida. «¡I ara! No els coneixem, però van vestits de ‘Tokyo Revengers’ i nosaltres de ‘Genshin Impact’ i hem volgut fer-nos una foto», explica el Pau. Des de fora, semblava que entre tant ‘eyeliner’ hi havia mirades de veritable complicitat.