Crítica de música

Kings of Convenience, poderós ritu pagà a l’Auditori

El duo noruec va mantenir la sala en suspens amb el seu sigil·lós llenguatge de veus i guitarres acústiques i un repertori assentat en el seu nou àlbum, ‘Peace or love’, publicat després d’una espera de 12 anys

Kings of Convenience, poderós ritu pagà a l’Auditori
1
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

El sentiment de celebració es pot manifestar de moltes maneres i aquest dijous es va poder respirar al concert de Kings of Convenience a través d’un carril purificador, derivat de la seva química serena de veus i guitarres acústiques. Nit de retrobament tranquil i magnètic, bàlsam contra l’estrès pandèmic, en una proposta del cicle Sit Back en col·laboració amb el Primavera Sound.

Notícies relacionades

El panorama ens va remuntar a l’era pre-Covid en una sala 1 de l’Auditori amb aforament complet (i després de l’ampliació de fa uns dies, la venda d’entrades gairebé va arribar al ple). El ritu pagà del duo noruec segueix allà on era, en el mim d’una sonoritat sigil·losa entre el soroll del món. Operant al centre d’una el·lipse lluminosa a l’escenari despullat, com en un clar al bosc, ens van enredar en la seva alquímia d’harmonies vocals i arpegis de guitarra, molt atents al seu recent àlbum Peace or love (el primer en 12 anys), en el qual reflexiona sobre el dilema de triar entre la seguretat potser asèptica i la turbulència de la passió.

Cançons que, malgrat la seva aparent linealitat, van expressar una canviant vida interior, procurant el tràngol hipnòtic (‘Angel’) i la introspecció ‘hardcore’ (‘Killers’), amb espetecs rítmics a la caixa de la guitarra (‘Rocky trail’) i acostaments a la bossa nova (‘Catholic country’). El seu primer àlbum, de fa 20 anys, va quedar fora del faristol, però sí que hi va haver repesques de Misread, Homesick o la desenfadada I’d rather with you, aquí amb el públic dret i en civilitzat embogiment; amb tot això van escenificar Kings of Convenience els poders de la seva música d’aspecte frugal.