Reputada professional

¿Qui era Halyna Hutchins, la directora de fotografia morta pels trets d’Alec Baldwin?

  • El veterà actor ha matat la dona amb una pistola de fogueig i ha ferit el director de la pel·lícula que rodaven, Joel Souza

  • La víctima era ucraïnesa, tenia un fill i havia participat al Festival de Cine de Sitges

¿Qui era Halyna Hutchins, la directora de fotografia morta pels trets d’Alec Baldwin?

SONIA RECCHIA

3
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Halyna Hutchins pertanyia a tota una generació de noves directores de fotografia que havien aconseguit fer-se un lloc en la indústria de Hollywood, en el seu cas de moment en l’àmbit del cine independent, gràcies al seu talent després de dècades de domini masculí dins de la professió.

Es trobava rodant ‘Rust’, un western dirigit Joel Souza a Nou Mèxic quan va rebre un tret que ha acabat amb la seva vida a l’edat de 42 anys. La bala procedia d’una arma d’attrezzo que estava utilitzant l’actor Alec Baldwin en una de les escenes sense tenir coneixement que estigués carregada de veritat. ¿Com va poder passar una cosa així? Encara no s’han aclarit les causes del succeït, però la tragèdia ha suposat una commoció generalitzada, com també ho va ser en el seu moment la pèrdua de Brandon Lee, fill de Bruce Lee, mentre rodava ‘El cuervo’, en un episodi similar després de ser tocat per un projectil que no era de fogueig.

Halyna Hutchins havia nascut a Ucraïna i es va criar en una base militar a prop del Cercle Polar Àrtic. Es va llicenciar en Periodisme per la Universitat de Kíev i va exercir la investigació abans de decidir fer els seus primers passos en la direcció de fotografia per a cine, per a la qual cosa va marxar a Los Angeles per acabar graduant-se a l’American Filme Institute fa sis anys. Durant aquell temps va rodar molts curtmetratges, però la seva gran oportunitat arribaria gràcies a Darlin’, seqüela de ‘Woman’, de Lucky McKee que dirigiria la seva protagonista, Pollyanna McIntosh. Tot tres van ser presents al Festival de Sitges 2019 on la pel·lícula va ser presentada al nostre país. Gràcies a la seva feina en aquest títol, seria seleccionades com una de les grans promeses de la fotografia dins del cine actual.

 

No seria l’única pel·lícula vinculada al tema fantàstic i a Sitges que rodaria Hayla Hutchins, ja que l’any passat també va participar en la secció oficial ‘Archienemy’, d’Adam Egupt Mortimer, que juntament amb Pollyanna McIntosh ha denunciat a les xarxes socials que la mort de la seva directora de fotografia passés en un set, amb la desprotecció que això suposa en un entorn laboral suposadament segur.

Les últimes fotos de Hayla en el seu compte d’Instagram ens mostren una dona il·lusionada amb la feina que estava fent a ‘Rust’, ja que es tractava del seu primer western i a través d’aquest western podia plasmar imatges d’albes tenyides de taronja, d’una enorme bellesa.

Notícies relacionades

 

En el fatídic incident de dijous passat 21 d’octubre, també va resultar ferit el mateix director de la pel·lícula, Joel Souza, que segons ha informat una altra de les actrius de la pel·lícula, la mítica Frances Fisher, ja ha sigut donat d’alta de l’hospital en el qual va ser atès a Santa Fe. Hutchins, va ser trasllada en helicòpter des del Ranxo Bonanza Creek, on va passar la tragèdia, a l’hospital d’Alburquerque, on van certificar la seva mort. A Twitter hem pogut també veure imatges d’Alec Baldwin, que també era productor del projecte, desolat després d’haver sigut interrogat pel xèrif de la localitat. De moment, no s’han obert causes contra ell.