27a edició

‘Canto jo i la muntanya balla’ parteix com a favorita als premis Butaca amb vuit nominacions

Andrea Álvarez, intèrpret amb discapacitat, destaca com a candidata a millor actriu per ‘Mare de sucre’

  • Andrea Álvarez, intèrpret amb discapacitat, ha sigut nominada com a millor actriu per ‘Mare de sucre’.

  • Els resultats se sabran el 15 de novembre en una gala que se celebrarà al Teatre Monumental de Mataró

‘Canto jo i la muntanya balla’ parteix com a favorita als premis Butaca amb vuit nominacions
2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

‘Canto jo i la muntanya balla’, aclamada novel·la d’Irene Solà, portada a escena per Joan Arqué i Guillem Albà, parteix com a favorita als premis Butaca amb vuit nominacions. ‘De què parlem mentre parlem de tota aquesta merda’, obra de La Calòrica que es va estrenar al TNC i després va recalar al Poliorama, ha obtingut cinc nominacions i és una altra de les més ben situades a les travesses.

Aquest any són uns quants els muntatges amb cinc nominacions, com ‘El combat del segle’, de Denise Duncan, i ‘Les tres germanes’, moderna adaptació del clàssic de Txékhov dirigida per Julio Manrique que recentment ha obtingut dos Max: millor actriu per a Mireia Aixalà i millor adaptació teatral per a Marc Artigau, Cristina Genebat i Julio Manrique. També Joan Carreras, que va aconseguir el Max per ‘Història d’un senglar’, té opcions com a millor actor, apartat en què també estan nominats David Menéndez (‘L’olor eixordadora del blanc’), Enrico Ianniello (‘Filumena Marturano’) i Josep Julien (‘Sandra’).

El públic pot votar els seus favorits en cada categoria a partir d’aquesta mitjanit a la web www.premisbutaca.cat, que acceptarà votacions fins una setmana abans de la gala, com han explicat aquest matí els organitzadors dels premis, presentats al Teatre Ovidi Montllor de l’Institut del Teatre. Aquest any l’esdeveniment recuperarà la presencialitat i es farà al Teatre Monumental de Mataró el 15 de novembre.

Amb cinc nominacions hi ha dos muntatges més: ‘M’hauríeu de pagar’, de Jordi Prat i Coll, i ‘Mare de sucre’, potent defensa de Clàudia Cedó de la maternitat per a les persones amb discapacitat. D’entre les seves candidatures destaca la de millor actriu per a Andrea Álvarez, una de les intèrprets amb discapacitat que va participar en aquesta emotiva peça. I no ho tindrà fàcil, ja que en aquesta categoria aquest any hi ha també Clara Segura (‘Filumena Marturano’), Emma Vilarasau (‘La cabra o qui és Sylvia?’) i Maria Ribera (‘Solitud’).

Quatre muntatges, la majoria musicals, aspiren a quatre candidatures: ‘Barcelona 24 h’, ‘La filla del mar’, ‘Mistela Candela Sarsuela’ i l’espectacle de dansa contemporània ‘Hidden’, final d’una trilogia de Lali Ayguadé.

Notícies relacionades

Altres muntatges que cal tenir en compte són ‘Filumena Marturano’, segona producció de La Perla 29 en lliça amb ‘Canto jo i la muntanya balla’, i ‘La cabra o qui és Sylvia?’, producció de La Villarroel. Tots dos han sigut nominats com a millor muntatge teatral.

En dansa com a millor espectacle competeixen ‘Hidden’ (Lali Ayguadé Company), ‘Highlands’ (Mal Pelo), ‘Jo dona, a Lili Elbe’ (Cia. Marta Carrasco / Temporada Alta), que ara torna al TNC, i ‘Sonoma’ (La Veronal).