Resolen la denúncia

Scarlett Johansson i Disney arriben a un acord per ‘Viuda negra’

  • L’actriu afirma estar disposada a tornar a treballar amb l’estudi en el futur després d’arreglar les seves «diferències»

zentauroepp35485226 actress scarlett johansson arrives on the red carpet for the161209193325

zentauroepp35485226 actress scarlett johansson arrives on the red carpet for the161209193325 / MARK BLINCH

3
Es llegeix en minuts
EFE

Scarlett Johansson i Disney van anunciar aquest dijous que han arribat a un acord per resoldre la denúncia que l’actriu va interposar contra el gegant de Mickey Mouse pels beneficis de ‘Black widow’ (2021).

Johansson va dir que estava «molt contenta» per haver solucionat les seves «diferències amb Disney» i es va mostrar disposada a treballar de nou amb aquest estudi en el futur. «Estic increïblement orgullosa del treball que hem fet junts al llarg dels anys i he disfrutat moltíssim de la meva relació creativa amb el seu equip», va apuntar l’actriu, segons va recollir la revista ‘The Hollywood Reporter’.

El president de Disney Studios, Alan Bergman, també es va mostrar satisfet pel final d’aquesta polèmica i molt mediàtica denúncia, i va enaltir «la contribució» de Johansson a l’èxit de l’Univers Cinematogràfic de Marvel (MCU).

Per ara no s’han donat a conèixer les xifres i els termes de l’acord.

Claus de la demanda

Doble nominada a l’Oscar per ‘Jojo Rabbit’ (2019) i ‘Marriage story’ (2019), Johansson va demandar a finals de juliol Disney per l’estrena simultània als cines i Disney+ de ‘Black widow’, una cosa que, segons la seva opinió, la va perjudicar econòmicament. Segons l’actriu i productora d’aquesta cinta, una part important del seu salari depenia dels ingressos en taquilla i per això havia arrencat a Marvel la promesa que només es podria veure aquesta cinta a la gran pantalla. «Disney (propietària de Marvel) era molt conscient d’aquesta promesa, però tot i així va donar instruccions a Marvel per violar el seu compromís i, en lloc d’això, llançar la pel·lícula a Disney+ el mateix dia que va arribar als cines», va afirmar en la seva denúncia. La demanda afegia que «Disney intencionadament va induir l’incompliment de contracte de Marvel, sense justificació, amb l’objectiu d’impedir que Johansson obtingués els beneficis totals del seu acord amb Marvel».

Disney va respondre amb duresa a Johansson i va afirmar que aquesta demanda per incompliment de contracte no tenia «cap fonament». «Aquesta denúncia és especialment trista i angoixant en la seva cruel indiferència als efectes horribles, prolongats i globals de la pandèmia del coronavirus», va afirmar. «Disney ha complert totalment el contracte de Johansson. És més, l’estrena de ‘Black Widow’ a Disney+ amb un accés ‘premium’ ha ampliat significativament la seva capacitat de guanyar una compensació addicional per sobre dels 20 milions de dòlars que ha rebut fins ara», va afegir.

Les xifres

‘Black widow’ és la primera pel·lícula que Marvel ha estrenat des que va començar la pandèmia i és la cinta amb què Johansson s’acomiada del seu personatge de Natasha després de més d’una dècada interpretant-la en aquesta popular saga de superherois. Dirigida per Cate Shortland i amb Florence Pugh acompanyant a Johansson, ‘Black widow’ va aconseguir 80 milions de dòlars en el seu cap de setmana d’estrena en els cines dels EUA i el Canadà. La cinta va sumar 78 milions de dòlars més en el mercat internacional.

Notícies relacionades

En total, la pel·lícula s’ha embutxacat fins ara 379 milions de dòlars en taquilla. A més, Disney va detallar, en un gest molt inusual i comentat a Hollywood, que havia aconseguit 60 milions més per vendes a la plataforma Disney+ en el seu primer cap de setmana. Els abonats de Disney+ van haver de pagar un extra de 30 dòlars per poder veure ‘Black widow’ per ‘streaming’.

Aquesta demanda de Johansson es va entendre en la indústria com un possible precedent de futurs plets o demandes en un moment en què les principals companyies de l’entreteniment estan decantant-se pels serveis de ‘streaming’ per aconseguir un creixement més elevat. Aquest moviment implica importants canvis per als actors i productors, que volen, per la seva banda, assegurar-se que el desenvolupament de les plataformes digitals no es produeix en detriment seu.

Temes:

Marvel Disney