Primera edició

El Dia del Cine Espanyol escalfa motors

  • El Ministeri de Cultura i Esport ha presentat aquest divendres a Madrid el programa d’activitats de la primera celebració del Dia del Cine Espanyol el pròxim 6 d’octubre

Fotograma de la película Esa pareja feliz.

Fotograma de la película Esa pareja feliz.

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

El passat 9 de març, el Consell de Ministres va acordar instaurar el 6 d’octubre com el Dia del Cine Espanyol amb l’objectiu de reconèixer el paper dels professionals del sector i la seva influència i importància en la vida cultural i social del nostre país. La data coincideix amb el final de la producció d’‘Esa pareja feliz’, pel·lícula que va unir tres talents descomunals com el de Luis García Berlanga, Juan Antonio Bardem i Fernando Fernán Gómez.

Notícies relacionades

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, acompanyat de la directora general de l’ICAA, Beatriz Navas, ha anunciat totes les activitats nacionals i internacionals que tindran lloc en aquesta data, en total, més de 250 que es poden consultar a la web diadelcineespanol.com i que tindrà com a ‘hashtag’ a les xarxes socials #MuchoQueContar.

«Al contrari del que molts diuen, la cultura no demana, ofereix. Entreteniment, valors, economia i riquesa», ha dit Iceta en la seva compareixença. També s’ha compromès a recolzar les sales de cine, el sector més afectat durant la pandèmia. «Perquè en alguns casos, la mida (de la pantalla), sí que importa».