Cine

El festival Ohlalà! se cita a Barcelona amb el cine francòfon

La quarta edició de la cita cinematogràfica se celebrarà de manera física a l’Institut Francès i virtualment a través de Filmin, entre el 30 de setembre i el 10 d’octubre

El festival Ohlalà! se cita a Barcelona amb el cine francòfon

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
Julián García
Julián García

Periodista

ver +

La quarta edició de l’Ohlalà!, el festival de cine francòfon de Barcelona, alça aquest dijous el teló a l’Institut Francès amb la projecció del documental musical ‘Indes galants’, diàleg entre món en aparença allunyats com l’òpera i els balls urbans dirigit per Philippe Béziat. En total, el festival oferirà una desena de llargmetratges procedents de França, el Canadà, el Senegal, Bèlgica i Armènia, la majoria dels quals arriben amb el segell de qualitat que atorga la secció oficial de Cannes 2020.

Igual que en l’anterior edició, l’Ohlalà! tindrà una doble versió: física, que durarà fins al 6 d’octubre, i ‘online’, que es podrà degustar a la plataforma Filmin fins al 10 d’octubre.

Dels títols que es projectaran, destaquen ‘En un muelle de Normandía (Ouistreham)’, d’Emmanuel Carrère, estrenada a Cannes i que acaba d’alçar-se amb el premi del públic a la millor pel·lícula europea a Sant Sebastià, i ‘Le père de Nafi’, de Mamadou Dia, premi a la millor ‘opera prima’ a Locarno. Com correspon ja a aquests temps de raonable normalitat, el festival acollirà dos convidats que presentaran les seves pel·lícules, Elie Wajeman i Charlène Favier, directors de ‘Médecin de nuit’ i ‘Slalom’, respectivament. La resta del programa la componen ‘Gagarine’, de Fanny Liatard i Jéremy Trouilh; ‘Si le vent tombe’, de Nora Martirosyan; ‘Rouge’, de Farid Bentoumi i ‘5ème set’, de Quentin Reynau (que serà la pel·lícula de clausura).

Notícies relacionades

Com de costum, l’Ohlalà! ha cursat una invitació especial a un cineasta perquè triï i presenti una pel·lícula vinculada a l’univers francòfon. En aquesta cas, la convidada ha sigut Isabel Coixet, que ha triat el film coral ‘Paris, je t’aime’, del 2006, en el qual ella mateixa dirigia un dels 18 curtmetratges que el componien.

Tota la programació es podrà veure a Filmin excepte ‘Slalom’, ‘Gagarine’, ‘En un muelle de Normandía (Ouistreham)’ i ‘Paris, je t’aime’.

Temes:

Cine Filmin