Pateix Alzheimer

Tony Bennett anuncia la seva retirada per consell mèdic

  • El ‘crooner’, de 95 anys, cancel·la la gira prevista després de treure un disc amb Lady Gaga

1
Es llegeix en minuts

El cantant nord-americà Tony Bennett es retirarà dels escenaris als 95 anys i per ordre dels metges que estan tractant el seu cas d’Alzheimer, que li van diagnosticar el 2016.

«No hi haurà més concerts. Ha sigut una decisió difícil, perquè és un cantant capaç. Però és ordre dels metges i la seva salut és més important», va explicar a la revista ‘Variety’ el seu fill Danny Bennett, que també és el seu representant.

Bennett havia anunciat una gira de comiat però, finalment, els dos concerts que va protagonitzar la setmana passada a l’emblemàtic Radio City Music Hall de Nova York amb Lady Gaga seran els seus últims recitals. La cita ja era el seu gran comiat de Broadway.

A més, Gaga i Bennett publicaran l’1 d’octubre un nou disc de jazz titulat ‘Love for Sale’ i el primer senzill, ‘I Get a Kick Out of You’, es va publicar el 3 d’agost, en coincidència amb el 95è aniversari de Bennett.

El ‘crooner’ va saber de la malaltia que pateix durant la gravació d’aquest àlbum, que es va allargar dos anys.

«No es tracta de cantar, és més aviat el viatge. Mira, es cansa. S’ha pres la decisió que fer concerts és massa per ell. No volem que caigui a l’escenari, per exemple, una cosa tan simple com això», va afegir el seu fill.

En els concerts de la setmana passada, Bennett es va mostrar en bona forma i amb un registre de veu molt poc habitual per a una persona de la seva edat, fins al punt que alguns assistents dubtaven que tingués Alzheimer.

«La meva resposta és que aquí és on ha viscut tota la vida i on és més feliç: a l’escenari, fent música», va explicar Danny Bennett.

Notícies relacionades

La dona del músic, Susan Benedetto, va explicar en una entrevista recent amb l’Associació de Persones Retirades dels EUA que Bennett «està fent moltes coses, a la seva edat, que molta gent sense demència no pot fer».

«Hi ha moltes coses d’ell que trobo a faltar. Perquè ja no és el Tony d’abans... Però quan canta, és el Tony d’abans», va assegurar.