Cita cinematogràfica

Grans del cine espanyol desembarcaran al Festival de Sant Sebastià

  • Icíar Bollaín, Fernando León de Aranoa, Alejandro Amenábar, Daniel Monzón, Paco Plaza i Jonás Trueba seran els protagonistes de la 69a edició del Festival de Sant Sebastià, que se celebrarà del 17 al 25 de setembre

Grans del cine espanyol desembarcaran al Festival de Sant Sebastià

JOSÉ LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

El cine espanyol serà un dels grans protagonistes de la pròxima edició del Festival de Sant Sebastià, que se celebrarà del 17 al 25 de setembre. Si l’any passat es va caracteritzar per l’escassetat de títols de la nostra cinematografia a causa de la pandèmia (moltes de les produccions no van poder acabar a temps), en aquesta ocasió l’escenari és completament diferent i la presència resulta contundent. Les pel·lícules seleccionades corresponen a autors consolidats, hi ha poques sorpreses en aquest sentit: Icíar Bollaín, Fernando León de Aranoa, Paco Plaza i el més jove, tot i que ja veterà al certamen, Jonás Trueba. Fora de concurs, un altre gran nom, el de Daniel Monzón. 

De nou la presència masculina supera la femenina i, com a sorpresa estimulant, la inclusió d’una pel·lícula de gènere de terror a la secció oficial. 

Bollaín i ETA

Bollaín, després de participar fa uns anys amb ‘Yuli’ i d’haver aconseguit un enorme èxit popular amb el seu anterior ‘La boda de Rosa’, presentarà ‘Maixabel’, protagonitzada per Blanca Portillo i Luis Tosar que gira entorn de la trobada entre un exmembre de la banda terrorista ETA i la dona d’un dels homes que va assassinar, Juan María Jauregui. El guió el firma Bollaín junt amb Isa Campo i la banda sonora és d’Alberto Iglesias. 

Fernando León de Aranoa torna a retrobar-se amb Javier Bardem després de ‘Los lunes al sol’ i ‘Loving Pablo’ en ‘El buen patrón’, en què l’intèrpret encarna un empresari que haurà de resoldre tots els problemes que sorgeixin entre els seus empleats just el dia que una comissió el visita per valorar si mereix un premi a l’excel·lència. 

Espiral terrorífica

‘La abuela’ suposa la trobada entre Paco Plaza i Carlos Vermut, que firma el guió, i gira entorn de la relació entre una jove que treballa com a model i que ha d’abandonar la seva vida a París per cuidar la seva àvia malalta que acaba de patir un vessament cerebral. A partir d’allà ens introduirem en una espiral terrorífica que utilitza els mecanismes del cine de terror per parlar d’una de les grans pors de la nostra societat: envellir. 

Finalment, Jonás Trueba (l’única aposta ‘indie’) torna a la competició amb ‘Tenéis que venir a verla’, en què reuneix Itsaso Arana, Francesco Carril i Vito Sanz (habituals de la seva filmografia) i Irene Escolar.

La novel·la de Cercas 

Notícies relacionades

La clausura anirà a càrrec de ‘Las leyes de la frontera’, l’adaptació que ha fet Daniel Monzón de la novel·la de Javier Cercas que ens introdueix en l’univers quinqui a la Barcelona de finals dels 70 a través de la mirada d’uns joves que es dediquen a la delinqüència. 

Finalment, Alejandro Amenábar presentarà la sèrie que ha fet per a Movistar +, ‘La fortuna’, una aventura que segueix els passos d’un pirata saquejador de fons marins. Adaptació d’un còmic de Paco Roca que compta en el repartiment amb figures internacionals com Stanley Tucci.