Davant el repunt pandèmic

El Canet Rock es desvincula de l’augment de contagis de Covid

  • «A l’espera de les dades epidemiològiques que farà públiques la conselleria de Salut, no hi ha cap motiu per vincular el festival amb cap brot», afirma en un comunicat

  • Els festivals confien en l’estudi de Salut per refutar les crítiques

Ambiente en Canet Rock

Ambiente en Canet Rock / "FERRAN SENDRA (EPC_EXTERNAS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Canet Rock ha assegurat aquest dilluns que «no hi ha cap motiu per vincular el festival amb cap brot de Covid», en resposta a les informacions publicades que assenyalen l’esdeveniment, que va tenir lloc el 3 de juliol a Canet de Mar (Barcelona), com a origen de contagis. En un comunicat, els organitzadors han assegurat que, «a l’espera de les dades epidemiològiques que farà públiques la conselleria de Salut, no hi ha cap motiu per vincular el festival amb cap brot de Covid».

Canet Rock ha recordat que l’esdeveniment es va portar a terme avalat per un protocol específic que garantia la seguretat sanitària d’aquest tipus d’esdeveniments.«La voluntat era generar nous espais de relació social segurs, davant els àmbits informals que no compten amb cap tipus de mesura i que són el principal focus de contagis», ha afegit.

El festival va portar a terme més de 22.000 tests d’antígens en un sol dia i va detectar 152 positius asimptomàtics, «que haguessin sigut un risc en qualsevol espai no controlat» i que no van poder entrar al recinte de Canet Rock.

Notícies relacionades

Els organitzadors han reconegut que l’empresa que havia de prestar el servei de cribratge «va incomplir el seu contracte» i «les negligències» van ocasionar cues, però no van afectar la fiabilitat de l’operatiu. «Totes les persones que van accedir al recinte ho van fer amb un test d’antígens amb resultat negatiu, tal com marcaven els protocols del Departament de Salut i el Procicat», ha insistit.

«Durant mesos, el festival ha treballat colze a colze amb les autoritats sanitàries per establir uns protocols de seguretat que es van complir rigorosament i se sent orgullós d’haver participat en una prova que hauria de servir per trobar noves fórmules per fer més activitats culturals segures».