Homenatge a Marsé

Barcelona homenatja aquest diumenge Juan Marsé en el primer aniversari de la seva mort

L’efemèride comptarà amb la presència de figures com Eduardo Mendoza, Ada Colau o Joan Subirats, a més dels familiars de l’escriptor

Barcelona homenatja aquest diumenge Juan Marsé en el primer aniversari de la seva mort
1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona homenatjarà aquest diumenge l’escriptor Juan Marsé, en el primer aniversari de la seva mort, amb un acte a la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé que comptarà amb la presència de familiars, amics i amb la lectura de fragments de la seva obra.

L’acte d’homenatge començarà a les 19 hores i estarà presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el tinent d’alcalde de Cultura, Joan Subirats, i la viuda de l’autor, Joaquina Hoyas, així com els fills i nets de l’escriptor, segons ha informat el consistori.

A l’homenatge participaran «persones pròximes a l’autor», com l’escriptor Eduardo Mendoza i l’editora Sílvia Querini, es llegiran fragments de la seva obra i es projectaran extractes en vídeo d’entrevistes on parla dels seus llibres i de la literatura i on reflexiona sobre la seva trajectòria vital.

Notícies relacionades

Coincidint amb l’homenatge a l’autor d’‘Últimas tardes con Teresa’, la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé inaugura una exposició sobre la seva vida que uneix fotografies de l’arxiu familiar amb textos del seu biògraf, Josep Maria Cuenca.

Marsé, que va morir el 19 de juliol passat a Barcelona als 87 anys, va rebre al llarg de la seva trajectòria professional el premi Biblioteca Breve, el premi Planeta, el premi Ateneo de Sevilla, el Premi de la Crítica, el premi México de Novela, el Premi Ciutat de Barcelona, el Premi Nacional de Narrativa i, el 2008, el premi Cervantes, entre d’altres.