Recomanacions

10 novel·les negres per evadir-se aquest estiu

  • Les recomanacions entre les novetats més recents se sumen a les propostes sorgides aquest 2021 al caliu del festival BCNegra i de Sant Jordi

COMBO LIBROS CULTURA

COMBO LIBROS CULTURA

2
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La lectura de novel·la negra és un clàssic de les vacances d’estiu. Sota aquestes línies una desena de propostes entre les últimes novetats editorials. Això sense oblidar la prolífica collita d’aquest 2021 que ja va donar un cartell de luxe durant el festival BCNegra, a principis d’any, i després per a Sant Jordi, consultable en aquests links.

Advertencia razonable

Michael Connelly (AdN. 18,50 €)

Recuperant el periodista Jack McEvoy i l’exagent de l’FBI Rachel Walling, l’antic reporter de successos de Los Angeles i creador de Harry Bosch broda una trama d’un assassí de dones en què investiga sobre ‘fake news’, el comerç d’informació genètica, l’addicció al sexe i la ‘darknet’.

 

Si no hubiera mañana

Alexis Ravelo (Alrevés. 20 €)

Després del recent i aplaudit ‘Un tío con una bolsa en la cabeza’ (Siruela), el canari torna a la seva sèrie d’Eladio Monroy, astut i sarcàstic pensionista de la Marina que accepta encàrrecs per no avorrir-se, amb aquesta sisena entrega de pur ‘hard boiled’.

 

Kalmann

Joachim B. Schmidt (Gatopardo. 21,95 €)

Un protagonista difícil d’oblidar a qui de tant en tant se li creuen els cables: Kalmann, de 34 anys, és autista i exerceix d’autoproclamat xèrif d’un remot poble pesquer d’Islàndia quan descobreix un bassal de sang a la neu alhora que desapareix el veí més ric de la comunitat.

Los buenos hijos

Rosa Ribas (Tusquets, 19,50 €)

Més fosca i dramàtica que ‘Un afer massa familiar’, però igual d’empàtica, és aquesta segona entrega de la sèrie protagonitzada per la família de detectius Hernández, establerta al barri barceloní de Sant Andreu. Un ‘noir’ infal·lible i quotidià ple de secrets. 

Causas urgentes

Paula Rodríguez (Alfaguara. 17,90 €)

De Buenos Aires arriba el que el diari ‘Clarín’ col·loca entre els 10 imperdibles de l’any. Debut de la periodista argentina en què s’acumulen els secrets i mentides dels personatges al voltant d’un accident de tren, entre les víctimes del qual falten dues de les 43 persones que anaven a bord.

La paz de Hitler

Philip Kerr (RBA. 19 €)

Última novel·la inèdita aquí (ordida el 2005) del creador de Bernie Gunther, mort el 2018. Un professor de filosofia reclutat per Roosevelt es converteix en peça clau al tauler de la derrota nazi. Una ucronia d’espionatge en què pesen més els personatges històrics.

Los olvidados

Chris Lloyd (Principal de los libros. 19,90 €)

En línia amb el Bernie Gunther de Philip Kerr, l’autor de Gal·les, que va viure 20 anys a Catalunya, presenta el detectiu Eddie Giral en una trama basada en fets reals. Al París de 1940 ocupat pels nazis apareixen quatre refugiats assassinats en un vagó de tren.

El regne / El reino

Jo Nesbo (Proa / Reservoir Books. 21,90 €) Un monument de més de 500 pàgines a la cobdícia i l’ambició servit pel crac noruec i al marge del seu detectiu Harry Hole: una tragèdia familiar i un triangle amorós que protagonitzen dos germans de fosca infantesa en un poble aïllat.

La traición

Jorge Fernández Díaz (Destino. 18,50 €)

Espionatge, corrupció política i el poder de l’Església s’entremesclen en el tercer ‘thriller’ de l’agent Remil, a sou del Govern argentí. Aquí es posarà al servei del papa Francesc, que podria quedar esquitxat per un escàndol internacional.

Antigua sangre

Notícies relacionades

John Connolly (Tusquets. 21,90 €)

L’islandès redobla la seva aposta per l’ocultisme i els fantasmes amb aquest complex i enrevessat novelot, gairebé de terror gòtic i ombres medievals, en què el seu turmentat detectiu Charlie Parker s’enfronta a poders tenebrosos i demoníacs.