Festival d’estiu

Unes 8.000 persones es fan el test d’antígens per al Canet Rock i 18 donen positiu

El cribratge de l’aforament de 22.000 persones sense distància de seguretat ni mascareta s’està realitzant a bon ritme

Unes 8.000 persones es fan el test d’antígens per al Canet Rock i 18 donen positiu

XAVIER GONZÁLEZ

2
Es llegeix en minuts

Unes 8.000 persones s’han realitzat fins a les 13.00 hores d’aquest dissabte el test d’antígens que es requereix per poder acudir aquesta tarda al Festival Canet Rock, i 18 han donat positiu en Covid-19, ha explicat l’organització en un comunicat. El festival ha habilitat 15 punts perquè el públic es realitzi les proves i presenti un resultat negatiu: els positius s’han detectat a les ciutats de Barcelona, Girona i Tarragona, i a Canet de Mar, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Granollers, Sabadell i Manresa (Barcelona). El Canet Rock ha obert les seves portes a les 14.00 hores i té previst acollir 22.000 persones sense distància de seguretat i amb mascareta obligatòria en un mateix recinte, convertint-se així en el primer festival multitudinari a celebrar-se en aquestes circumstàncies des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya.

En declaracions a Europa Press, la directora del festival, Gemma Recoder, ha destacat que celebrar un festival d’aquestes dimensions, el primer a acollir tantes persones en una mateixa nit i un mateix espai des de l’inici de la pandèmia, «és una responsabilitat i alhora molt emocionant». Per a ella, el festival contribueix «a la salut pública per la seva tasca de cribratge important i de detecció de persones contagiades que mai s’arribarien a aïllar» de no ser pel positiu en el test que inclou l’entrada del festival.

Per a aquesta edició s’han habilitat 15 punts a Catalunya perquè el públic es realitzi el test que han de presentar amb resultat negatiu per poder entrar al recinte el dia del festival. El festival manté les actuacions previstes per al 2020 com Stay Homas, Buhos, Suu, Oques Grasses, Doctor Prats, Miki Núñez, Roba Estesa i Lildami, entre altres, a excepció de Zoo que no podran fer-ho finalment per positius de coronavirus al seu equip.

Crida a la responsabilitat

Recoder ha demanat al públic que acudeixi amb «la mateixa il·lusió i ganes de sempre, o més, però amb un sentit de la responsabilitat important», com l’ús de la mascareta en tot moment o el manteniment estricte de les mesures de seguretat una vegada surtin del recinte del festival

Ho ha dit amb referència al repunt de casos positius de Covid-19 registrat en els últims 15 dies i que segueix a l’alça a Catalunya: «No podem obviar que la gent jove s’està contagiant més últimament». No obstant, ha dit que confia que aquesta edició aconseguirà oferir un espai lliure de Covid-19 i segur, i ha assegurat que organitzar l’esdeveniment ha sigut «una carrera de llarga distància amb molts canvis d’última hora» per complir les recomanacions sanitàries en tot moment.

Reactivar el sector

Notícies relacionades

La directora ha agraït la col·laboració i implicació de la Conselleria de Cultura de la Generalitat, la de Salut i la d’Interior pel seguiment d’aquest tipus de proves pilot multitudinàries i pioneres per reactivar el sector de la música en directe i recuperar la normalitat prèvia a la pandèmia.

El Canet Rock 2021 està sota la tutela de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses, segueix les directrius de la Conselleria de Salut i el Procicat i és la continuació, al costat del Cruïlla i el Vida Festival, de l’estudi observacional que va aconseguir el concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi de Barcelona.