Manresa l’acull fins diumenge

El IV Campionat Europeu de Màgia va camí de l’excel·lència

  • Hi competeixen 43 concursants de tot el continent, entre ells 17 espanyols.

  • L’organització a càrrec de May Closa i Xavier Tapias està rebent tota mena d’afalacs

  • per part dels 450 inscrits.

El IV Campionat Europeu de Màgia va camí de l’excel·lència

JOSEP GARCIA

2
Es llegeix en minuts

Quan el quart Campionat Europeu de Màgia és a l’equador, ja hi ha prou proves per afirmar que ens trobem davant el millor esdeveniment auspiciat per la Federació Internacional de Societats Màgiques (FISM) fins ara, superant fins i tot prestigiosos mundials i que l’any vinent celebrarà la seva 28a edició al Quebec (Canadà).

Es pot destacar que il·lusionistes procedents d’Espanya, França, Itàlia, Bèlgica, Holanda, el Regne Unit, Suïssa, Israel i Rússia competeixen en alguna de les diferents modalitats que han escollit (general, manipulació, grans il·lusions, mentalisme, còmica, cartomàgia, micromàgia o de saló) davant un jurat selecte i sota el reglament de la FISM. 

L’organització de l’esdeveniment a càrrec de May Closa i Xavier Tapias, la qualitat dels números mostrats pels competidors, el nivell de les dues gales realitzades (d’obertura i de prop), afegits als desitjos de retrobament de sentir la màgia en viu per part dels 450 assistents confirmen aquestes paraules.

La Gala de Prop va vessar emoció amb el sentit homenatge a Gabi Pareras

Difícilment serà possible reunir en un mateix escenari artistes de la talla de Dani DaOrtiz, Miguel Muñoz, Pere Rafart, Mario López i Felix Guyonet, com va passar ahir a la nit a la Gala de Prop. Presentada per la ventríloqua Celia Muñoz (guanyadora de l’última edició de Got Talent) es va aprofitar per retre un merescudíssim i emotiu homenatge a Gabi Pareras, mort el 26 d’agost passat, als 55 anys. Pareras és un referent indiscutible en la disciplina cartomàgica. A ella li va dedicar la vida, millorant la seva tècnica i aprofundint-ne en la concepció. Va atorgar el sentit i qualitat que aquesta especialitat té dins de les arts escèniques, com en el seu moment va fer Arturo de Ascanio.

El màxim nivell per part de la representació espanyola

Entre els 43 competidors, no se’ns ocorreria pronosticar els possibles guanyadors i menys quan queda encara un dia per exhibir els números, però permetin-me destacar el nivell dels participants espanyols avalats per les seves entitats màgiques. És un honor com a país estar representats per il·lusionistes amb la qualitat i tècnica de Ricardo Vizcarra, Magno, Miguel Ajo, Luis Olmedo, Javi Rulfo, Riversson, Oscar Escalante, Morfeo, David Baró, Max Verdie, Miguel de Lucas, Rubén Vilagrand, José Arcario, del joveníssim Martí Cordero, i de les parelles formades per d’Albeniz i Alaitz, i Ramó i Alegría. El fet d’haver sigut escollits per competir pels presidents de les seves respectives entitats màgiques i és tot un triomf.

Notícies relacionades

Per a la resta dels 450 inscrits és una experiència singular compartir anècdotes, tècniques entre ells o realitzar jocs per a espectadors sorgits als restaurants, bars, terrasses i comerços del centre de Manresa.

Són dies de plàcida convivència, de retrobament i de noves amistats forjades sota la capa d’una mateixa passió per l’art de l’impossible. Des de molt més que aficionats com Tomàs Delclós (referent entre els periodistes especialitzats en Cultura) fins a mags amb l’experiència i bagatge del Màgic Andreu o Miguel Sevilla cal sumar-hi la joventut i desimboltura dels alumnes de l’Escola Tres de Trébol, un planter inesgotable de talent al servei de sorprendre.

Temes:

Màgia Manresa