13 anys de control

El pare de Britney Spears continuarà sent el seu tutor

Un tribunal de Los Angeles desestima la petició de la cantant, que està sota la custòdia del seu progenitor des del 2008

El pare de Britney Spears continuarà sent el seu tutor

REUTERS / EDUARDO MUÑOZ

2
Es llegeix en minuts

Un tribunal de Los Angeles ha rebutjat la demanda de Britney Spears de posar fi a la custòdia dels seus assumptes personals i negocis atorgada al seu pare des del 2008, van informar dijous els mitjans nord-americans. Aquesta decisió es produeix dies després que la cantant, de 39 anys, fes un al·legat contra aquesta «abusiva» custòdia, en una audiència judicial virtual la setmana passada.

«Només vull que em tornin la meva vida. Han passat 13 anys i ja n’hi ha prou», va dir llavors Britney Spears. Les seves finances i assumptes personals han sigut administrats en gran manera per Jamie Spears des de la seva crisi nerviosa pública fa més d’una dècada, cosa que va portar milers de fanàtics a llançar en els últims anys la campanya en línia #FreeBritney (Alliberin Britney).

Eina opressiva i controladora

La decisió de dimecres del tribunal de Los Angeles es va produir després d’una demanda de l’advocat de la cantant de posar fi a la tutela de James Spears. La decisió de «suspendre James P. Spears» com a tutor i atorgar el control exclusiu del patrimoni de la cantant a una entitat financera, tal com demanava l’advocat de Britney Spears, «ha sigut rebutjada» va dictaminar la jutge Brenda Penny, segons una sentència a la qual va tenir accés la cadena CNN.

Documents judicials confidencials publicats la setmana passada pel ‘The New York Times’ afirmen que Spears li va dir a un investigador de la cort que la tutela s’havia «convertit en una eina opressiva i controladora contra ella» des del 2016.

Col·lapse emocional

Segons l’informe citat pel diari, l’artista li va dir a l’investigador que volia que la tutela acabés al més aviat possible i que estava «farta de què s’aprofitin» d’ella. La revelació que la custòdia li impedia treure’s el seu DIU –malgrat que la cantant vol tenir el control de la seva medicació anticonceptiva– va generar còlera a internet entre els seus fanàtics i grups de drets reproductius.

La controvèrsia entorn del cas legal de Britney Spears va cobrar nou impuls després del llançament el febrer del documental «Framing Britney Spears», que explica el procés cap al seu col·lapse emocional i el nomenament del seu pare com a tutor.

Descalça en una gasolinera

Notícies relacionades

Després del seu divorci de Kevin Federline el 2006 i la pèrdua de la custòdia dels seus fills l’any següent, ‘paparazzis’ la van fotografiar descalça en una gasolinera amb el cap rapat. Sota la tutela del seu pare, Britney Spears ràpidament va tornar a actuar. Va llançar tres àlbums, va aparèixer en diversos programes de televisió i fins i tot va acceptar una residència a Las Vegas.

Però el gener del 2019 va anunciar abruptament que suspendria les seves actuacions fins a nou avís. Britney Spears manté des de fa temps una difícil relació amb el seu pare.