CULTURA INSTITUCIONAL

Francesc Serès, nomenat nou director de l’Institut Ramon Llull

L’escriptor substitueix en el càrrec l’editora Iolanda Batallé

Francesc Serès, nomenat nou director de l’Institut Ramon Llull
1
Es llegeix en minuts

La Junta Rectora de l’Institut Ramon Llull ha nomenat aquest dimecres l’escriptor Francesc Serés com a nou director de la institució, en substitució de Iolanda Batallé, que ha ocupat el càrrec des de setembre del 2018. Serés (Zaidín, Osca, 1972) és escriptor i professor i una de les veus narratives més destacades del panorama literari català contemporani.

Va estudiar Belles Arts (1996) i Antropologia a la Universitat de Barcelona (1998) i disposa del Grau de Suficiència Investigadora per la Universitat Pompeu Fabra, on va impartir classes d’Història de l’Art. Des del 2016, és director de les Residències Faberllull, residències d’arts, ciències i humanitats, amb seus a Olot i Andorra, per on han passat centenars de residents procedents dels cinc continents i disciplines tan diverses com la robòtica, els estudis religiosos, la dansa, la teoria matemàtica, els estudis culturals o la pedagogia, i des de desembre del 2018 és el director de l’Àrea de Creació del Ramon Llull.

Premi Nacional

Notícies relacionades

Com a escriptor, és autor d’‘Els ventres de la terra’ (2000), ‘L’arbre sense tronc’ (2001) i ‘Una llengua de plom’ (2002), trilogia posteriorment publicada sota el títol ‘De fems i de marbres’ (2003). Després va escriure el llibre de contes ‘La força de la gravetat’ (2006), que va obtenir el Premi Nacional de Literatura.

El llibre de cròniques ‘La matèria primera’ (2007) va rebre el Premi Octavi Pellissa (2004), i també ha publicat ‘Caure amunt. Muntaner, Llull, Roig’ (2008), ‘Contes russos’ (2009), que va obtenir el Premi Ciutat de Barcelona de narrativa i el Premi de la Crítica Serra d’Or, i ‘La pell de la frontera’. El seu últim llibre és ‘La casa de foc’, premi Proa 2020. La seva obra ha sigut traduïda al castellà, l’anglès, el francès i l’italià.