Guardons

La galeria etHall de l’Hospitalet triomfa als Premis GAC 2021

La Fundació Vila Casas i les galeries Senda i Marc Domènech, entre d’altres, també han sigut distingits

La galeria etHall de l’Hospitalet triomfa als Premis GAC 2021
1
Es llegeix en minuts

Els Premis GAC 2021, organitzats per les associacions Galeries d’Art de Catalunya (GAC) i Art Barcelona, han distingit en la seva 14a edició aquest dilluns les actuacions i programacions més rellevants en una gala celebrada a la llibreria Ona i a la qual ha assistit la consellera de Cultura, Natàlia Garriga.

La galeria etHall de l’Hospitalet de Llobregat ha sigut la gran triomfadora dels guardons amb tres distincions. A la de millor programació ha sumat les de millor exposició en galeria d’un artista de mitja carrera (‘Esmorteir l'esmorteït’, d’Eulàlia Rovira) i el Premi DKV a la millor exposició nen galeria d’un artista emergent (‘20vingut2020’, de Jaume Clotet).

La Fundació Vila Casas ha obtingut el reconeixement al comissariat, per la tasca de Glòria Bosch i Susanna Portell a la mostra ‘L’amistat infinita’, als Espais Volart. La galeria Senda s’ha emportat el premi a la millor exposició per ‘Volver a ser’, d’Evro-Zush, mentre que la galeria Marc Domènech ha conquistat la distinció a la millor exposició històrica per ‘Óscar Domínguez: el triple traç. 1948-1952’.

El premi al col·leccionisme ha sigut per a Germán López i Marián Sanz, a la qual el jurat ha afegit a la desapareguda Rosa Queralt. La crítica d’art Montse Badia i la periodista de TV-3 Carolina Rosich han rebut respectivament els guardons a la crítica i al mitjà de comunicació.

Notícies relacionades

Els GAC 2021 han premiat també l’artista Fina Miralles i el galerista Artur Ramon Picas, que han rebut el Premi Fundació Banc Sabadell a una trajectòria.

El jurat ha estat format per l’artista Rafel G. Bianchi, la col·leccionista Roser Figueras, la comissària Helena Tatay, el crític Josep Casamartina i la periodista i crítica Montse Frisach.