Literatura infantil i juvenil

Mor als 48 anys el crític i il·lustrador Bernat Cormand

  • Director de la revista ‘Faristol’, referent de la literatura infantil i juvenil, acabava de publicar el conte il·lustrat ‘El cap als núvols’, on abordava la temàtica homosexual en la preadolescència

A1-115486112.jpg

A1-115486112.jpg / ACN

1
Es llegeix en minuts

El filòleg, il·lustrador i escriptor barceloní Bernat Cormand, director de la revista ‘Faristol’, ha mort als 48 anys, en una notícia que sorprenia el sector de la literatura infantil i juvenil. Informava de la seva sobtada mort aquest dilluns L’Altra Editorial, que acabava de publicar al seu segell per a joves lectors el seu últim llibre, ‘El cap als núvols’, sobre un amor homosexual en la preadolescència.

«Deixes un buit molt gran dins d’aquest petit món nostre, el professional i l’íntim. Allà on siguis, va per tu, Bernat», ha assenyalat l’editorial en un comunicat i a les seves xarxes socials.

Notícies relacionades

Cormand (Barcelona, 1973) va estudiar un màster en Literatura Comparada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i havia publicat els llibres infantils ‘El dibuixant d’óssos’, ‘El nen perfecte’ i ‘Els dies feliços’. Havia il·lustrat, entre altres llibres, ‘Viatges i flors’, de Mercè Rodoreda, i treballat com a editor a Grup 62. Actual director de la revista ‘Faristol’, especialitzada en literatura infantil i juvenil, feia crítica al diari ‘Ara’ i era professor del grau de Traducció i Ciències del Llenguatge de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona. La seva obra, tant la literària com la periodística i la divulgadora, es va centrar en visibilitzar la temàtica LGTBQ+ en la literatura infantil i juvenil.

La Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i el Gremi de Llibreters de Catalunya han lamentat a sengles tuits la mort de Cormand, a qui el gremi ha qualificat d’«un dels principals referents de la literatura infantil i juvenil».