Estrena en sales

‘Expediente Warren: Obligado por el demonio’: més enllà de les cases encantades

  • La tercera part d’‘Expedient Warren’ no té James Wan rere la càmera, però recupera la parella més famosa i ‘cool’ de parapsicòlegs per donar un protagonisme més gran a la seva història d’amor dins una intriga menys sobrenatural i més policíaca

‘Expediente Warren: Obligado por el demonio’: més enllà de les cases encantades

El Periódico

3
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

L’univers d’‘Expedient Warren’ no ha parat d’estendre’s en els últims anys a través de diversos ‘spin-off’ i seqüeles que demostren que la franquícia té bona salut, tant si se centra en la nina Annabelle, com si explora nous personatges com el de ‘La monja’.

No obstant, es trobava a faltar els Warren, Ed i Lorrain, perquè amb ells va començar tot i perquè el matrimoni de parapsicòlegs ‘cool’ interpretat per Vera Farmiga i Patrick Wilson s’ha convertit en una de les parelles més icòniques del terror contemporani. 

Han passat cinc anys des que es va estrenar ‘Expedient Warren: El cas Enfield’ i per fi ens hi tornem a retrobar en una nova aventura sobrenatural que planteja alguns canvis importants. 

El primer és l’absència de James Wan com a director. S’ha mantingut rere el projecte com a productor, ha sigut un dels seus impulsors i ha marcat les noves directrius per les quals encarrilar la franquícia, però ha deixat la direcció en mans de Michael Chaves, que havia debutat dins la seva factoria amb ‘La llorona’

«Ocupar el lloc d’un mestre del gènere de terror com James Wan és una gran responsabilitat, estava emocionat i molt nerviós alhora», explica Michael Chaves en una entrevista a través de Zoom. «El repte era conservar l’esperit de la saga, però alhora fer una cosa completament diferent». 

Algunes novetats

En efecte, ‘Expediente Warren: Obligado por el demonio’ introdueix algunes novetats. Potser, la més important sigui que s’allunyi de l’esquema de les cases encantades per traslladar-se al terreny del satanisme i la bruixeria, fent especial esment en el desenvolupament de la investigació policial. A més, el cas triat, el d’Arne Cheyenne Johnson, implica un homicidi real que va acabar als tribunals i que va desencadenar un gran enrenou mediàtic, ja que la defensa va al·legar que l’acusat havia sigut víctima d’una possessió demoníaca. Va ser la primera vegada que l’element sobrenatural es va fer servir com atenuant en una sala de judicis als Estats Units. 

«Crec que és un dels casos més foscos dels Warren», continua Chaves. «Es tracta d’un assassinat real amb una víctima de veritat i em va interessar tota la complexitat que desprenia. Ens donava l’oportunitat a més de convertir el matrimoni en una autèntica parella de detectius, explorant més de prop les habilitats de Lorrain, que per aquella època ajudava la policia a resoldre alguns casos». 

L’última novetat és el protagonisme gairebé absolut de Lorrain. En els primers compassos de la pel·lícula, Ed quedarà fora de joc per culpa d’un problema cardíac i serà ella l’encarregada de portar les regnes del cas. «El gran privilegi en aquesta ocasió ha sigut introduir-me de forma més profunda en el personatge i les seves habilitats de clarividència i telepatia», explica Vera Farmiga també a través de Zoom. «S’enfronta a les seves pors més profundes i a través de les seves debilitats es farà més forta». 

Notícies relacionades

L’actriu considera que els Warren són el contrapunt lluminós dins un univers ple de foscor. «Admiro el respecte que senten l’un cap a l’altre, com es donen suport, com utilitzen el seu amor per lluitar contra el mal».

Patrick Wilson reconeix que aquests personatges han marcat les seves respectives carreres. «Els papers van i venen, però els Warren segueixen amb nosaltres. Hem crescut i envellit amb ells». Per la seva banda, Peter Safran, productor de la saga, llança un missatge tranquil·litzador als fans: «Encara queden molts casos en què van treballar Ed i Lorrain. Si els Warren van estar 50 anys junts, ens queden quaranta més amb Vera Farmiga i Patrick Wilson».