23a edició

‘El quadern daurat’ triomfa als Premis de la Crítica

  • El muntatge estrenat al Lliure s’emporta les sis distincions a què optava: direcció, adaptació, actriu principal, espai escènic, il·luminació i vestuari

  • ‘Les tres germanes’ i ‘Sonoma’ s’alcen com a millor espectacle de teatre i dansa, respectivament

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

‘El quadern daurat’ ha sigut el gran triomfador en la 23a edició dels Premis de la Crítica d’Arts Escèniques. L’ambiciosa adaptació del llibre autobiogràfic de Doris Lessing realitzada i dirigida per Carlota Subirós al Teatre Lliure s’ha emportat els sis premis a què optava a la gala celebrada aquest dilluns a La Villarroel. S’ha celebrat amb un 50% d’aforament, com manen els protocols actuals als teatres, i s’ha pogut seguir en directe per ‘streaming’.

Per ‘El quadern daurat’ han obtingut guardó Carlota Subirós tant per la direcció com per l’adaptació i dramatúrgia, un treball conjunt realitzat amb Ferran Dordal, Nora Navas (actriu principal), Max Glaenzel (espai escènic), Carlos Marquerie (il·luminació) i Marta Rafa (vestuari). El premi a millor espectacle se l’ha emportat ‘Les tres germanes’, una altra producció del Lliure. Aquest muntatge també s’ha alçat amb dos guardons més: Mireia Aixalà (actriu de repartiment) i Damien Bazin (espai sonor). El Lliure, teatre públic que dirigeix Juan Carlos Martel, també ha sigut reconegut amb un premi especial per la seva programació a distància a través de la seva sala ‘online’.

Pou, millor actor

‘Justícia’, una impressionant producció del Teatre Nacional de Catalunya, s’ha emportat dos premis. Josep Maria Pou, el d’actor protagonista pel seu rol de jutge i prohom de l’època pujolista que encobreix la seva homosexualitat, i el dramaturg Guillem Clua, pel seu text, que recorre la història recent de Catalunya, des de la Guerra Civil fins als nostres dies.

Albert Prat s’ha emportat el premi d’actor de repartiment per ‘L’hèroe’, de Santiago Rusiñol, dirigida per Lurdes Barba al TNC. I el premi d’espectacle en petit format ha sigut per a ‘Aquest país no descobert que no deixa tornar de les seves fronteres cap dels seus viatgers’, d’Àlex Rigola.

En la categoria de musical hi ha hagut empat: ‘Infanticida’, un muntatge modern i de petit format ha quedat ex aequo amb ‘A chorus line’. Neus Pàmies, única cantant d’‘Infanticida’, ha sigut premiada com a actriu de musical.

Notícies relacionades

‘Sonoma’ l’exitós muntatge de La Veronal que recalarà a Avinyó aquest estiu, s’ha emportat gairebé tots els premis en la categoria de dansa: espectacle nacional i coreografia.

I com a espectacle internacional ha triomfat ‘The scarlet letter’, d’Angélica Liddell. I el premi Gonzalo Pérez de Olaguer ha reconegut el Tricicle pels seus 40 anys d’humor sense paraules.

Temes:

Dansa Teatre