Dol al món de la música

Mor als 59 anys el cantant Nick Kamen, autor d’‘I promised myself’

  • Madonna li va fer els cors al senzill del seu primer àlbum, que va publicar un parell d’anys després de fer-se famós per aparèixer en calçotets en un anunci de televisió de Levi’s

Mor als 59 anys el cantant Nick Kamen, autor d’‘I promised myself’
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cantant i model Nick Kamen, que es va fer famós el 1985 per protagonitzar un anunci de la marca Levi’s en què apareixia en calçotets en una bugaderia, i posteriorment pel seu gran èxit ‘I promised myself’, ha mort aquest dimecres als 59 anys, segons una publicació d’Instagram del també cantant Boy George en què se n’acomiadava.

Després de la seva aparició en roba interior a la bugaderia de Levi’s Nick Kamen va publicar el seu primer àlbum, titulat ‘Nick Kamen’, el 1987. Dels seus deu temes, molts eren versions de composicions antigues, d’autors com Bob Dylan (‘The man in me’), Sam Cooke (‘Win your love’) o Burt Bacharach i Bob Hillard (‘Any day now’).

Però el primer senzill d’aquest primer àlbum, publicat el 1986, va ser una cançó amb més ritme, molt ballable, que als Estats Units va passar sense pena ni glòria, però que va arribar al número 5 de les llistes britàniques: ‘Each time you break my heart’, una cançó escrita i produïda per Madonna i Stephen Bray que la diva havia d’incloure al seu disc ‘True Blue’, però que finalment va cedeix al debutant. I no només això: la reina del pop col·labora amb ell i li fa els cors.

Madonna va continuar recolzant Kamen al seu segon àlbum, titulat ‘Us’ (1988) i produït per Patrick Leonard, un dels principals compositors i col·laboradors de l’estrella en aquella època. I, un altre cop, va fer una aparició com a vocalista a la cançó ‘Tell Me’, però aquesta vegada sense contribuir a la composició o la producció. El 1988, Kamen va interpretar la cançó ‘Turn it up’, que es va incloure a la banda sonora de la pel·lícula de Walt Disney ‘Cariño, he encogido a los niños’.

Notícies relacionades

Però no va ser fins a 1990 quan Kamen va escriure el seu gran èxit: ‘I promised myself’.

La cançó que li va donar el número u va ser remesclada amb ritme ballable el 2004 i va ser inclosa en una col·lecció de diversos artistes d’Europa el mateix any. Tres anys després, el 2007, el cantant espanyol José Galisteo va gravar la seva pròpia versió de la cançó, que també van versionar grups com A-Teens.