Aventura musical

Shuarma es converteix en el Petit Príncep de Saint-Éxupery al musical ‘Antoine’

  • El cantant d’Elefantes treu el nen que porta dins interpretant el popular personatge en un musical sobre l’apassionant història de Saint-Éxupéry

  • L’obra, amb banda sonora del grup, recala a partir d’aquest dimecres al Teatre Apolo

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Shuarma, el cantant i compositor del grup de pop rock Elefantes, debuta aquesta setmana al Teatre Apolo de Barcelona com a artista de musical amb ‘Antoine’. El muntatge s’inspira en l’apassionant vida d’Antoine Saint-Éxupery (1900-1944), polifacètic autor d’‘El petit príncep’, que també va ser pilot, aventurer, amant de les dones... Javier Navarres és Antoine i Shuarma encarna precisament el seu personatge més popular, el Petit Príncep. Completen el repartiment Jan Forrellat, Beatriz Ros, Marta Emes, Anna Dachs, Paula Moncada, Alberto Vázquez, Víctor Massan i Vicens Miralles.

«En principi ens van contractar al grup per fer la partitura, però Ignasi Vidal, el director del muntatge, és fan d’Elefantes i ens coneix molt. Un dia a l’estudi em va proposar encarregar-me jo mateix d’interpretar el Petit Príncep en escena», recorda el cantant, que s’ha sentit com un peix a l’aigua des que es va estrenar l’obra a Madrid. «He tingut molta llibertat, tant a l’hora de crear la música com d’interpretar el personatge», diu encantat amb l’experiència. Això sí, va optar per no rellegir el llibre. «No volia entendre-ho tot sinó acostar-me des de la intuïció i centrar-me en la part més onírica. Crec que si ho analitzes molt es perd la màgia».

«Tenia un actor amagat a dins», fa broma, tot i que té clar que no abandonarà el rock. Amb Elefantes celebrarà un quart de segle amb un disc-llibre a l’octubre. I no serà l’únic àlbum ja que ja tenen a punt la seva nova feina, anuncia.

Estimulant i diferent

«La nostra professió és molt canviant», recorda. I més en aquests temps de Covid-19, amb l’enfonsament del circuit de concerts. «Assumir aquest encàrrec ha sigut molt estimulant per a nosaltres». Elefantes havia de tocar en directe, però a Barcelona la música de la banda serà gravada, una llàstima. Per Shuarma interpretar el Petit Príncep ha sigut tota una revelació. «He descobert camins nous, potenciat altres estats i m’ha sorprès arribar a llocs on pensava que mai podria arribar».

Tot i que l’obra és per a tots els públics, considera que qui més la disfrutarà seran els adults. «No és el típic musical que busca l’efectisme. És una cosa més profunda que toca parts molt sensibles».

Notícies relacionades

Ignasi Vidal considera que l’obra, amb idea original i la producció executiva de Dario Regattieri, permetrà descobrir un altre ‘El petit príncep’. «La intenció de Saint-Exupéry no era escriure per a nens, sinó per a aquest nen que tots portem dins», destaca el director. El musical mostra els temps convulsos que li va tocar viure. «He intentat posar en relleu la biografia poètica. Establir paral·lelismes entre la seva existència i els personatges d’aquest llibre tan famós». El de la serp connecta amb la guerra i el del rei, amb Charles de Gaulle, mandatari francès sense corona que el 1942 va prohibir el seu llibre ‘Pilot de guerra’.

Aventurer, compromès amb la justícia i la pau, Saint-Éxupéry va morir als 44 anys. El seu avió va acabar al Mediterrani enfonsat a prop de Marsella. El 2017, va aparèixer part del fuselatge i va acabar el misteri que envoltava la seva desaparició. Es va confirmar la seva mort en acte de combat enderrocat per un pilot alemany.

Temes:

Teatre