Esdeveniment pilot

El concert de Love of Lesbian indica que els actes massius poden ser segurs

L’estudi posterior detecta entre els 5.000 assistents sis positius, quatre dels quals no es van contagiar en l’actuació

1
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Els resultats de l’estudi observacional del concert pilot de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi, celebrat el 27 de març i al qual van assistir 5.000 persones, descarten que es produís transmissió de la Covid-19 entre els assistents. Segons les dades fetes públiques aquest dimarts pels responsables sanitaris de la iniciativa, impulsada per Festivals x la Cultura Segura, només s’han detectat sis casos de persones que van assistir a l’actuació i que en els 14 dies posteriors van donar positiu, en tots els casos de manera asimptomàtica o amb afectacions lleus.

D’aquestes sis persones, en quatre casos es té constància que el contagi va tenir lloc fora del concert. En els altres dos es desconeix el moment de la transmissió.

«No hi ha cap senyal que suggereixi que es va produir cap transmissió dins de l’esdeveniment», ha informat Josep Maria Llibre, metge de l’Hospital català Germans Trias i Pujol.

Notícies relacionades

Les dades permeten als responsables de festivals impulsors de la prova assegurar que veuen «llum al final del túnel» i que «hi haurà esdeveniments» musicals a l’estiu.

Al concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi van assistir-hi 5.000 persones de peu i sense distància de seguretat, però que el mateix dia havien passat tests d’antígens i portaven mascareta.