Rècord mundial en una subhasta

Un original del primer còmic de Superman, venut per 2,7 milions d’euros

  • La vida d’aquest exemplar d’‘Action Comics’ va arrencar el 1938, quan va ser adquirit per 10 cèntims de dòlars

  • Des d’aleshores ha sigut venut almenys en tres ocasions, l’última, el 2018, per més de dos milions de dòlars

Un original del primer còmic de Superman, venut per 2,7 milions d’euros
1
Es llegeix en minuts

El ‘sant greal’ dels còmics de Superman, el número en què el superheroi és presentat per primera vegada, ha trencat un rècord de vendes al ser adquirit aquesta setmana en una subhasta per 3,25 milions dòlars (2.726.000 euros), tal com ha informat a les xarxes socials el portal de venda de còmics Comicconnect.

«Estic realment emocionat d’anunciar que hem batut un rècord mundial de venda del primer número d’‘Action Comics’ [...] El sant greal dels sants greals, la primera aparició de Superman, el superheroi amb qui va començar tot», ha explicat en un comunicat difós a Facebook el codirector de Commicconnect Vicent Zurzolo.

La vida d’aquest exemplar va arrencar el 1938, quan va ser adquirit per 10 cèntims de dòlars.

Des d’aleshores ha sigut venut almenys en tres ocasions, l’última, el 2018, per més dos milions de dòlars, apunta el canal de televisió CNN, que assegura que l’estat de la còpia és excel·lent.

En perfecte estat

«Aquest còmic de 83 anys es troba en una condició gairebé pristina i és un espectacle per a la vista», ha comentat Zurzolo en unes declaracions recollides per la CNN.

El seu estat de conservació està valorat en un 8,5 sobre 10, segons l’empresa Certified Guaranty Company (CGC), el peritatge de la qual es fa servir per determinar l’estat dels còmics.

El comprador és un col·leccionista privat i el seu nom no ha sigut revelat.

Un altre número venut el 2014

El 2014 es va vendre un altre exemplar del primer número d’‘Action Comics’ per 3,2 milions de dòlars a través del portal de vendes eBay, va informar llavors el diari ‘The Washington Post’, que assegurava que el 2011 se n’havia venut un altre per 2,1 milions.

Aquest exemplar havia sigut valorat amb un 9, segons l’escala de CGC. 

Notícies relacionades

La diferència entre els dos exemplars no supera els 50.000 dòlars, però ha sigut suficient, com assegura Zurzolo, perquè aquest número ingressi als annals del ‘Llibre Guinness dels rècords’.

 

Temes:

Superman Còmic