Petició

Adetca exigeix un «salconduit cultural»

Adetca exigeix un «salconduit cultural»
1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Adetca, Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya, ha reaccionat davant el nou confinament comarcal decretat pel Procicat a Catalunya, amb una petició: en lloc d’haver de tornar les entrades venudes a persones de fora de la comarca sol·liciten que es converteixin en un salconduit cultural que permeti evitar el confinament per disfrutar de la cultura.

Notícies relacionades

En un comunicat enviat per l’entitat, assegura: «Adetca exigeix que es mantingui la possibilitat de circular entre comarques per assistir a funcions teatrals contractades i no generar més prejudici del que ja patim pel complicat sistema de restriccions d’aforament del 50% i tocs de queda que assumim des de fa mesos». El nou i sobtat confinament dictat aquesta setmana «té una afectació directa sobre l’estabilitat de la programació d’espectacles», adverteixen. Per tot això Adetca ha decidit sumar-se a la resta de sectors culturals perquè «les entrades es converteixin en salconduits culturals per demostrar que, tal com va declarar el Govern de Catalunya, la cultura és un bé essencial, a part de ser una activitat segura».

Fa poques setmanes, coincidint amb el Dia Mundial del Teatre, Adetca va advertir de la dramàtica situació del sector. La caiguda d’ingressos i contractacions el 2020 va ser superior al 60% a Catalunya i les pèrdues econòmiques, de 36 milions d’euros només a Barcelona a causa de la pandèmia. En aquests primers mesos del 2021 els teatres han registrat 14,5 milions de pèrdues.