Cancel·lació per la Covid

El Festival del Còmic d’Angulema anul·la la trobada presencial del juny

  • Els organitzadors remarquen que les restriccions imposades pel coronavirus impossibiliten la celebració de la mostra

1
Es llegeix en minuts

El Festival del Còmic d’Angulema (oest de França), que al novembre havia decidit ajornar al juny el certamen del 2021 en versió presencial en lloc de la data tradicional de gener, ha anunciat aquest divendres que finalment l’anul·la a causa de la situació sanitària per la Covid.

Els organitzadors justifiquen en un comunicat aquesta cancel·lació perquè mantenir-lo en les condicions actuals «hauria significat renunciar a nombroses dimensions que sustenten la raó de ser de l’esdeveniment des del seu origen». En particular, no es podrien haver garantit trobades entre els autors i el públic ni altres actes multitudinaris.

L’equip que hi ha al capdavant diu que «s’aboca des d’ara de manera resolta cap al futur» i la preparació de la qual ha de ser l’edició número 49, del 27 al 30 de gener del 2022.

El Gran Premi d’Angulema, pendent

D’acord amb la planificació que s’havia fet al novembre, el mes de gener passat es va portar a terme la selecció oficial i es va designar els guanyadors dels diferents premis.

Queda pendent l’entrega del Gran Premi del 2021 per a finals de juny i això es mantindrà aleshores, malgrat l’anul·lació de tots els esdeveniments amb públic.

Tercera onada de coronavirus a França

Notícies relacionades

La ciutat d’Angulema, que té uns 100.000 habitants, es transforma durant la durada del festival, amb un espai de més d’uns 22.000 metres quadrats per a exposicions, tallers, conferències i espectacles accessibles als visitants.

França està vivint una tercera onada de coronavirus amb més de 50.000 contagis diaris en les últimes jornades i una forta pressió als hospitals i sobretot a les ucis.