Plans

L’art del furt i el de la màgia de la mà d’Héctor Mancha

Una oportunitat única per veure’l actuar a Barcelona a l’escola de màgia «3 de Trébol»

  • El sorprenent local «3 de Trébol», al barri d’Hostafrancs, l’acull aquest cap de setmana.

  • L’artista impartirà un taller i una actuació demà dissabte. Diumenge, una conferència.

2
Es llegeix en minuts

El repte és atrevit: Trobar una escola a Barcelona on ensenyin a robar... Sí, ha llegit bé, a apropiar-se de l’aliè, com la cartera, el mòbil i, en cas que l’incaut porti rellotge, ulleres, corbata i cinturó, també. ¿On és el truc? A l’Escola de Màgia 3 de Trébol, al barri d’Hostafrancs, durant el taller de ‘pickpocket’ que impartirà Héctor Mancha, un dels il·lusionistes espanyols amb més reconeixement i projecció internacional.

El ‘pickpocket’ és una tècnica artística que consisteix a robar als espectadors sense que se n’adonin. Fins i tot avisant-los abans, el mag aconsegueix extreure’ls objectes que després torna, deixant el públic atònit.

Aquest canari establert des de fa més de dues dècades a Madrid confessa sense embuts que abans robava a la platja de Las Palmas, però no per necessitat, sinó per diversió. «Els diumenges al matí anava amb els amics a l’Avinguda Marítima de Las Canteras. Allà sempre hi havia grups de borratxos que es banyaven en pilotes, sempre. Deixaven la roba a la sorra i es banyaven. Nosaltres ens hi acostàvem sigil·losament, agafàvem les carteres i ens anàvem corrent». 

Als vuit anys va començar a interessar-se per la màgia i va ingressar en una associació de mags i aficionats a la seva ciutat, «tots adults, molt recelosos de compartir els seus trucs i de qui vaig aprendre poc». Una vegada instal·lat a Madrid, amb 17 anys, el seu aprenentatge va ser més fàcil i ràpid, perquè es va envoltar de brillants mestres i amics.

Malgrat els èxits aconseguits i de ser un dels artistes més sol·licitats, mai ha volgut ser professional; de fet, és bomber a Madrid. «És el camí que vaig triar quan vaig acabar el batxillerat. Dels anys d’oposicions se m’ha quedat el caràcter competitiu. Aquest esperit m’acompanya quan em presento als concursos. Curiosament, al que vaig anar més tranquil va ser el Mundial del 2015. Vaig sortir a divertir-me, a disfrutar, sabent que tres mesos després tindria una filla... I, sense nervis ni pressió, el vaig guanyar».   

Des del 2010 i durant cinc anys, es va dedicar a obtenir guardons en tots les competicions a les quals es va presentar. Va aconseguir, per exemple, el Campionat Mundial de Manipulació i el Gran Premi del Campionat Mundial de Màgia en dos certàmens el 2015. 

Notícies relacionades

3 de Trébol, molt més que una escola o una botiga d’articles de màgia, acollirà Mancha durant els dos pròxims dies. Dissabte al matí impartirà el taller i a la tarda actuarà amb el seu nou espectacle ‘Esto no es magia’ . Diumenge oferirà una conferència sota el títol ‘Seis trucos impresionantes’. Una oportunitat única per disfrutar tant del coneixement de Mancha en l’art de furtar com de la seva concepció de l’art de l’impossible, la màgia, a Barcelona.

L’escola organitza doscasals per a aquesta Setmana Santa, un de virtual i un altre de presencial, aquest últim amb limitació d’aforament per classe i amb les mesures sanitàries pertinents.

Temes:

Màgia Teatre