Òbit

Mor als 72 anys l’escriptor i periodista Jorge Martínez Reverte

El veterà autor d’assajos sobre la Guerra Civil i creador de la sèrie negra del periodista Gálvez havia anunciat aquest mes que tenia càncer

Mor als 72 anys l’escriptor i periodista Jorge Martínez Reverte
1
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ell mateix informava el 12 de març en un article que tenia un carcinoma. «Només la paraula espanta», començava la columna. Aquest càncer ha acabat aquest dimecres amb la vida de l’escriptor i periodista Jorge Martínez Reverte a Madrid, la ciutat on va néixer fa 72 anys.

Notícies relacionades

Autor de novel·les polítiques, d’assajos històrics sobre la Guerra Civil i d’una sèrie negra no exempta d’humor protagonitzada per un periodista convertit en investigador, que va iniciar el 1979 amb ‘Demasiado para Gálvez’, Martínez Reverte ja havia tingut més d’una trobada complicada amb els hospitals. El 2014 va tenir un ictus, una experiència que va narrar, no sense perdre tampoc l’humor, al llibre ‘Inútilment guapo. Mi batalla contra el ictus’. 

Ha treballat en mitjans com ‘Cambio 16’, ‘La Calle’, EL PERIÓDICO i, des dels 80, era articulista habitual d’‘El País’. Entre les seves obres assagístiques destaquen títols com ‘La batalla de Madrid’, ‘La batalla del Ebro’ o ‘La División Azul, Rusia, 1941-1944’.