Fracàs

Almodóvar, fora de la carrera dels Oscars per ‘La voz humana’

El curtmetratge protagonitzat per Tilda Swinton no aconsegueix la nominació

008 149 b ael deseo da s

008 149 b ael deseo da s

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sorpresa: ‘La voz humana’, el curtmetratge en anglès dirigit per Pedro Almodóvar i protagonitzat per l’actriu britànica Tilda Swinton, no ha aconseguit la nominació a l’Oscar al millor curtmetratge de ficció. La gala se celebrarà a Los Angeles el 25 d’abril en un format adaptat a la pandèmia.

L’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques de Hollywood (AMPAS) ha anunciat aquest dilluns 15 de març els finalistes definitius de totes les categories.

Finalment, en aquesta categoria competiran ‘Feeling through’, de Doug Roland (Estats Units); ‘The letter room’, d’Elvira Lind (Dinamarca); ‘The present’, de Farah Nabulsi (Palestina); ‘Two distant strangers’, de Travon Free i Martin Desmond Roe (Estats Units), i ‘White eye’, de Tomer Shushan (Israel).

El director manxec Pedro Almodóvar, guanyador de dues estatuetes per ‘Todo sobre mi madre’ (1999) –millor pel·lícula de parla no anglesa– i ‘Hable con ella’ (2003) –millor guió original–, no ha pogut d’aquesta manera continuar en la pugna per aconseguir un Oscar com a millor curtmetratge de ficció amb quatre treballs més –sí que va passar la preselecció del febrer–.

‘La voz humana’, protagonitzada per Tilda Swinton, és una adaptació de 30 minuts de l’obra teatral original de Jean Cocteau, que narra la història d’una dona desesperada que espera la trucada de l’amant que l’acaba d’abandonar.

Notícies relacionades

Amb la seva primera obra rodada en anglès, el manxec no ha pogut tornar a l’alfombra vermella dels premis més prestigiosos del cel·luloide per segon any consecutiu, després d’acudir-hi el 2020 amb ‘Dolor y Gloria’ com a millor pel·lícula Internacional, premi que finalment no va guanyar.

L’aposta d’Espanya per competir per l’estatueta com a millor pel·lícula internacional, ‘La trinchera infinita’, d’Aitor Arregi, Jon Garaño i Jose Mari Goenaga, ja va ser eliminada el mes de febrer passat en la preselecció de la ‘short list’.