Veu bé que tingui un Picasso

Cultura descarta moure el ‘Guernica’ del Reina Sofia al Prado

800px-museo del prado madrid 20

800px-museo del prado madrid 20

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, ha afirmat que li sembla bé que hi hagi un Picasso al Museu del Prado, tot i que ha descartat que aquesta obra sigui el ‘Guernica’ perquè «tot té un límit». «El ‘Guernica’ està bé on és; tot té un límit. La continuïtat no és la confusió i jo crec que estan molt bé les coses com estan», ha assenyalat el ministre en els Desayunos Informativos d’Europa Press celebrats a l’auditori El Beatriz, i, a més, ha afegit que confia «molt en el criteri» tant del Museu Reina Sofia, on es troba l’obra de Picasso, com del mateix Prado.

Notícies relacionades

Uribes s’ha referit d’aquesta manera a la recent adquisició del Museu del Prado d’una obra de l’artista María Blanchard, de la mateixa data que Picasso i l’obra de la qual a Espanya es troba majoritàriament al Museu Reina Sofia. «Em sembla bé que hi hagi un Blanchard o un Picasso al Prado», ha apuntat. De fet, considera que ha sigut «una polèmica més mediàtica» que un fet que tingui a veure amb «la relació entre museus». «Tenim una mirada en relació amb els museus de continuïtat i Picasso, que és un gran artista, és al centre i és el que serveix. Blanchard hi és uns dies abans que Picasso i jo no faria d’això gaire polèmica», ha defensat.

D’altra banda, el ministre també s’ha referit al recent acord amb la baronessa Thyssen per les més de 400 obres de la seva col·lecció i ha avançat que els quadros de Monet, Hopper i Degas que van sortir d’Espanya l’any passat junt amb el ‘Mata Mua’ «no hi estan» inclosos.