Compte amb artistes de renom nacional i internacional

El Festival de Màgia Li-Chang, impregna d’il·lusió Badalona

  • La primera de les quatre funcions de la Gala Internacional aquest vespre a les 20 h, al Teatre Zorrilla.

  • Els dos primers espectacles del certamen van esgotar les entrades.

El Festival de Màgia Li-Chang, impregna d’il·lusió Badalona
4
Es llegeix en minuts

Amb l’energia i el vigor envejable de què gaudeix als seus vint-i-un anys, adaptant el pas a la situació actual, el 13 de febrer es començar la seva marxa a Badalona el Festival de Internacional de Màgia, Memorial Li-Chang, i es detindrà el pròxim 7 de març comptant amb un elenc d’artistes que fan del certamen un referent europeu gràcies a Enric Magoo, principal artífex d’aquesta cita anual, amb una dilatada carrera com a il·lusionista professional des de fa quaranta-un anys.

Les restriccions lògiques com la capacitat de l’aforament als teatres no han afectat el pressupost que l’ajuntament destina al festival, i amb aquesta premissa, Magoo, ‘alma mater’ i director artístic, ha pogut elaborar un programa amb figures de renom tant en el panorama nacional com internacional, i amb els quals podrem sorprendre’ns a les gales internacionals que se celebren aquest cap de setmana.

Josep Maria Llàcer, Menció d’Honor

Josep Maria Llàcer, Menció d’HonorDurant la funció d’aquesta tarda, es farà entrega de la Menció d’Honor del Festival a Josep Maria Llàcer, il·lusionista i propietari d’un dels comerços amb més encant de Barcelona. Ubicada al carrer dels Enamorats, Selecciones Mágicas va ser fundada el 1973 i és una de les botigues de màgia més antigues d’Europa.

Una trajectòria de més de 60 anys de dedicació al món de l’il·lusionisme avala aquest reconeixement públic que rebrà en forma de conill, la ja mítica figura present en diferents formes al llarg de les vint-i-una edicions, dissenyada per Ramón Carreté.

Durant la presentació del festival el passat dia 4, Llàcer va recordar la seva amistat amb Li-Chang, nom artístic del badaloní Joan Forns (1916-1998), probablement l’il·lusionista català més internacional de tots els temps.

Les Gales Internacionals

Les Gales InternacionalsQuatre oportunitats tindrà el públic de presenciar-les al llarg del cap de setmana. Comptaran amb un presentador estel·lar com és Karim, monologuista i per descomptat mag, que amb el seu humor desenfadat anirà donant pas a la portuguesa Solange Kardinaly, especialista en ‘quick change’, que consisteix en el successiu i veloç canvi de vestits en segons. Referent en aquesta disciplina, pertany a la tercera generació d’una família de mags i és també coneguda per la seva faceta com a compositora i cantant. 

Des d’Itàlia acudeixen Marco Zoppi & Rolanda amb les seves bombolles màgiques. El seu número els va valer per obtenir el premi Merlin (l’Oscar de la màgia de la Societat Internacional de Mags de Nova York) com els millors artistes europeus de bombolles.

L’andalús Rubén Vilagrand, Premi Nacional de Màgia, oferirà una interpretació de màgia-teatre que combina comèdia amb mímica.

Procedent de Santa Maria de Palautordera, el Mag Edgard acudirà per mostrar les seves sorprenents i innovadores il·lusions inspirades en un univers del cineasta Tim Burton.

I per últim, Héctor Mancha, el mag canari guanyador dels més importants guardons internacionals. Artista multidisciplinari especialitzat en cartomàgia, màgia de saló, robatori escènic (‘pickpocket’), ombres xineses i improvisació... Per al present festival ha preparat un extraordinari número de manipulació, una de les especialitats més difícils. Durant la roda de premsa de presentació, Enric Magoo va confessar portar anys perseguint-lo perquè actués a Badalona. Per fi ha complert el seu desig i els espectadors ho agrairan.

Les gales anteriors

Les gales anteriorsEls aficionats van agrair els espectacles anteriors, esgotant les entrades per a la gala «Màgia i Humor», amb la qual es va iniciar aquesta edició i va comptar amb el televisiu Jandro, Xulio Merino i Dani Pérez.

Al desembre i després de 14 anys en el programa, Jandro es va acomiadar d’«El Hormiguero» per llançar-se a una nova aventura, la sèrie «Cero camera tricks» a YouTube, amb la col·laboració de Mario López i Miguel Ángel Gea.

El gallec Xulio Merino va demostrar per què ha revolucionat la màgia amb boles d’esponja i el monologuista Dani Pérez, el millor hereu que Pepe Rubianes podria tenir, va posar el fermall humorístic.

Un carter especial

Diumenge passat, la ciutat va rebre un carter molt particular que ha repartit cartes en més de vint països dels cinc continents. Ha entregat paquets a la Reina d’Anglaterra, el Papa i un president de la Casa Blanca. «Txema, the postman» és la fantàstica història d’un carter i d’un sobre que amaga màgia, que es va poder veure al Teatre Margarita Xirgu. Amb els seus dots de prestidigitador i mim, Txema Muñoz ens va regalar un espectacle gestual amb el que, igual com el seu personatge, està donant la volta al món.

Màgia pedagògica en sessions formatives per a professionals de l’ensenyament

Notícies relacionades

Màgia pedagògica en sessions formatives per a professionals de l’ensenyamentUn altre reclam del festival és el taller que imparteixen Enric Magoo i Maty Gálvez, pedagoga i brillant il·lusionista, consistent a introduir aquest art com a instrument pedagògic, innovador, alternatiu i motivador. Els docents inscrits obtenen, amb uns efectius jocs de mans, una eina per millorar les competències comunicatives, d’autonomia i iniciativa personal. Està provat que s’aconsegueixen resultats espectaculars en el desenvolupament de les habilitats físiques, intel·lectuals i emocionals de l’alumnat.

Gala Solidària de Màgia, el punt final

Gala Solidària de Màgia, el punt finalEl Festival acabarà el 7 de març al Teatre Blas Infante amb la tradicional Gala Solidària de Màgia, la qual oferirà al públic la possibilitat de conèixer el talent del nou planter de joves mags de Catalunya i els seus innovadors espectacles. Presentada pel Mag Caru, la Gala Solidària comptarà amb el Mago Rovi, Roger Sala (Premi Jove Li-Chang 2020), Doble A i Dídac. La recaptació de la gala es destinarà al projecte Solidarimàgia, una iniciativa que acosta la màgia a tots i pertot arreu. Amb l’edició d’aquest any, el projecte podrà organitzar espectacles i tallers de màgia per a diversos col·lectius en centres de menors no acompanyats, centres d’acolliment de persones sense sostre, presons i geriàtrics.