Iniciativa pionera

Els Cines Verdi es projecten a la televisió

  • L’exhibidora tindrà dos canals gratuïts, en línia i amb l’opció de consumir sota demanda als televisors intel·ligents de Samsung

Barcelona 07 07 2020 Sociedad   Entrada de los Cines Cinemes Verdi  AUTOR  MANU MITRU

Barcelona 07 07 2020 Sociedad Entrada de los Cines Cinemes Verdi AUTOR MANU MITRU / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Cines Verdi llançaran dos canals de televisió, amb l’opció de vídeo sota demanda, a través de la plataforma Samsung TV Plus. L’exhibidora, amb sales a Barcelona i Madrid, oferirà gratuïtament una àmplia oferta amb títols i gèneres variats en el que és una iniciativa pionera. Des de clàssics fins a films actuals, sense, evidentment, estrenes. Un catàleg, ple de cine d’autor, que beu del de la distribuïdora A Contracorrent –empresa responsable dels Verdi–, que compta amb films de Godard, Fellini, Kurosawa, Hitchcock, Haneke, Woody Allen, Agnès Varda... La programació en línia dels canals, que cada dia de la setmana tindran una temàtica diferent (històric, adaptacions literàries, comèdia d’autor...), es compatibilitzarà amb l’opció del vídeo sota demanda.

Notícies relacionades

De moment, tan sols es podran veure als televisors intel·ligents de Samsung a Espanya, tot i que els Verdi no descarten «obrir-se a altres distribuïdores». Tampoc descarten ampliar el catàleg més enllà del d’A Contracorrent Films. «És una iniciativa [un canal de televisió vinculat a un cine] pionera, única al país, i a Europa», ha remarcat el responsable de continguts audiovisuals de l’exhibidora, Eduardo Escudero, durant la seva presentació. Per primera vegada, una cadena de cine tradicional entra directament a la petita pantalla. No és, ha assegurat, una «claudicació» de les sales davant l’‘streaming’: «Creiem en l’experiència del cine». De fet, el responsable dels continguts audiovisuals de la mítica sala de Gràcia considera que és una iniciativa que fomentarà «la generació de cinèfils».

Escudero també ha negat que en un futur aquests canals, batejats com a Cines Verdi TV i Cine Feel Good Verdi TV (enfocat a «cine positiu dirigit al gran públic»), puguin convertir-se en una plataforma per llançar també estrenes. Els Verdi ja van obrir durant la pandèmia la seva sala de cine virtual a causa del confinament i les posteriors restriccions. Una plataforma en ‘streaming’ (entre 3 i 4 euros per pel·lícula) per lluitar contra el descens de públic a les sales i en la qual es programen, a diferència dels nous canals de televisió, estrenes.