INDÚSTRIA EDITORIAL

Patrici Tixis assumeix la presidència en funcions de la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya

L’editor de Planeta i president al seu torn del Gremi d’Editors de Catalunya substitueix Miguel Barrero, que ha deixat el seu càrrec per motius personals fins que es convoquin noves eleccions

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Patrici Tixis, fins ara vicepresident de la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE) i també president del Gremi d’Editors de Catalunya, ha assumit, en funcions, la presidència de la institució. El fins ara president, Miguel Barrero, després de més de dos anys al si de la Federació, ha deixat el seu càrrec per motius personals.

 

La Junta Directiva de la FGEE vol destacar la tasca realitzada per Barrero en favor de la consecució d’un pacte en favor del foment de la lectura i del llibre, així com els esforços desenvolupats durant la pandèmia en interès del sector del llibre. Patrici Tixis actuarà com a president en funcions fins que l’Assemblea General de la FGEE convoqui eleccions per a la renovació del càrrec, tal com estableixen els estatuts.

 

Tixis és Director de Comunicació de Grup Planeta. La FGEE és una associació creada el 1978 per representar i defensar els interessos generals del sector editorial. Actualment representa els Gremis de Madrid, Catalunya, Euskadi, Andalusia, Galícia, València i Castella i Lleó, a més de l’Associació Nacional d’Editors de Llibres i Material d’Ensenyament (Anele) i l’Associació d’Editors a Llengua Catalana (Aellec).

 

Notícies relacionades

A Espanya, la indústria editorial mou anualment més de 3.000 milions d’euros, i dona ocupació, directa i indirecta, a més de 30.000 persones. Les 722 empreses editorials agrupades en la FGEE representen prop del 97% de la facturació del sector i al llarg del 2019 van editar més de 229 milions d’exemplars i 82.347 títols, amb una tirada mitjana per títol de 3.779 exemplars.