Òbit

Mor a Barcelona la mecenes Helena Cambó

Mare de 14 fills, va continuar el llegat personal i professional del seu pare, Francesc Cambó

1
Es llegeix en minuts

Nascuda a Suïssa el 1929, la mecenes i empresària Helena Cambó Mallol ha mort a Barcelona, segons ha anunciat a la xarxa social Twitter un dels seus fills, l’advocat i expolític Ignasi Guardans. «La meva mare ens ha deixat. Mare de 14, àvia i besàvia. Ciutadana exemplar, compromesa i generosa, de gran cultura i sòlida fe, ens deixa un gran llegat personal i social. Gràcies per tant».

Filla del polític i històric mecenes català Francesc Cambó i dona de l’advocat Ramon Guardans –mort el 2007– Cambó Mallol va ser la continuadora i impulsora del llegat cultural del seu pare, tant en l’àmbit artístic com bibliogràfic. En reconeixement a la seva tasca, va ser distingida amb el llaç de dama de l’Ordre d’Isabel la Catòlica (1954) i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya el 2010.

Notícies relacionades

Acadèmica de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona, presidia l’Institut Cambó que ella mateixa va fundar el 1999 en col·laboració amb el seu marit.

Cambó va ser membre del patronat d’honor del Museu del Prado i també patrona del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), pinacoteques per a les quals el seu pare va forjar una històrica col·lecció amb la voluntat de reunir obres i ampliar els seus ja importants fons.

Temes:

Mecenatge