Valors democràtics

El fill del creador de Capità Amèrica càrrega contra els assaltants del Capitoli per utilitzar els seus símbols

  • «Aquestes imatges són repugnants i vergonyoses. El Capità Amèrica és l’antítesi absoluta de Donald Trump», denuncia Jack Kirby en un comunicat difós per xarxes

El fill del creador de Capità Amèrica càrrega contra els assaltants del Capitoli per utilitzar els seus símbols
1
Es llegeix en minuts

L’últim a sumar-se a la condemna als assaltants del Capitoli del 6 de gener ha sigut el fill d’un dels creadors del Capità Amèrica, Jack Kirby, a l’assegurar que el seu pare s’hauria posat «absolutament malalt» si hagués vist l’ús que feien els radicals dels símbols del superheroi de Marvel, com ara l’escut i la seva vestimenta característica.

Neal Kirby es va declarar «consternat» pel que va succeir en un comunicat públic que va difondre en les xarxes socials el periodista americà Jake Tapper. «El Capità Amèrica ha sigut un símbol protector de la nostra democràcia i l’estat de dret durant els últims 79 anys», assenyala la nota de Kirby, que recorda que va ser creat «per dos individus jueus de Nova York que odiaven els nazis i odiaven els esbirros. El Capità Amèrica va defensar els desemparats i, com es va escriure la història, fins i tot abans d’obtenir la seva força i el seu procés dels científics de l’Exèrcit, sempre va defensar el que era just i mai no va retrocedir».

Notícies relacionades

Kirby va seguir per televisió l’assalt. «¡Vaig pensar que m’havia fixat en algú amb una samarreta de Trump / Capità Amèrica! Estava horroritzat i mortificat. Crec que fins i tot vaig poder veure algú amb un escut del Capità Amèrica. Una recerca ràpida a Google va mostrar Trump com el Capità Amèrica en samarretes, cartells, ¡i fins i tot una bandera!», assenyala.

«Aquestes imatges són repugnants i vergonyoses. El Capità Amèrica és l’antítesi absoluta de Donald Trump. On el Capità Amèrica és desinteressat, Trump és egoista. On el Capità Amèrica lluita pel nostre país i la democràcia, Trump lluita pel poder personal i l’autocràcia. On el Capità Amèrica està amb l’home comú, Trump està amb els poderosos i privilegiats. On el Capità Amèrica és valent, Trump és un covard. El Capità Amèrica i Trump no podrien ser més diferents». «Alguns dels nostres presidents tenien els mateixos valors que el Capità Amèrica. Trump no és un d’ells».