Mor l’il·lustrador de còmics de terror i pare de ‘Den’ Richard Corben

  • Va rebre el 2018 el gran premi honorífic del festival d’Angulema, a França
  • Va il·lustrar adaptacions mítiques de H. P. Lovecraft i Edgar Allan Poe
Mor l’il·lustrador de còmics de terror i pare de ‘Den’ Richard Corben
1
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’historietista nord-americà Richard Corben, que el 2018 va rebre el gran premi honorífic del festival de còmic d’Angulema (França), ha mort als 80 anys després d’una cirurgia cardíaca, ha anunciat aquest dijous la seva viuda, Dona Corben.

«És amb gran pena i pèrdua que he de compartir la trista notícia que Richard Corben va morir el 2 de desembre de 2020 després d’una cirurgia cardíaca. La seva família, amics i fanàtics el trobem molt a faltar. El Richard va agrair molt l’amor pel seu art que vostès, els seus fans, van demostrar. El seu recolzament durant dècades va significar molt per a ell», ha escrit avui la seva viuda en el seu compte de Facebook.

Cèlebre per les seves il·lustracions de terror i ciència-ficció, i autor de la sèrie de fantasia heroica «Den», Richard Corben va néixer a Missouri el 1940 en un entorn rural i va obtenir la fama a partir de la publicació el 1975 d’aquest còmic protagonitzat per David Ellis Norman, un enginyer traslladat a un escenari de ciència-ficció.

Més tard, el 1979 va començar a publicar la també sèrie «Mundo mutante», en la qual el creador, juntament amb Jan Strnad, portava el mutant Dimento a mirar de sobreviure en un món apocalíptic. 

Considerada una de les obres fonamentals en la seva bibliografia, l’editorial especialitzada ECC havia anunciat recentment el llançament d’una edició definitiva supervisada pels autors que inclou les seves introduccions originals i un article exclusiu firmat pel colorista José Villarrubia. 

Notícies relacionades

Corben, criat en un entorn rural en el qual va devorar tota mena de còmics, va estudiar Belles Arts i es va convertir en un dels referents del seu sector amb obres com «Bloodstar», «Underground» o «Hijos del mundo mutante».

En la seva última etapa va col·laborar amb editorials com DC o Marvel, a més de publicar adaptacions d’obres de terror de H. P. Lovecraft i Edgar Allan Poe.

Temes:

Còmic