INDÚSTRIA DE L’‘STREAMING’

¿Què suposarà l’arribada d’HBO Max a Espanya?

El nostre HBO es convertirà en HBO Max en la segona meitat del 2021, tot i que en principi no oferirà els films de Warner

  • Warner Bros. ha anunciat l’estrena dels seus films del 2021 simultàniament en cines i HBO Max
  • La plataforma de WarnerMedia arribarà a Espanya durant la segona meitat de l’any, tot i que no està previst que ofereixi els ‘blockbusters’ del gran estudi
  • De l’actualització d’HBO a HBO Max s’espera una millora del catàleg i de qüestions tècniques
¿Què suposarà l’arribada d’HBO Max a Espanya?
1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La notícia ha caigut com un ruixat apocalíptic entre exhibidors i veritables creients de l’experiència de la sala cinematogràfica:Warner Bros. estrenarà totes les seves pel·lícules previstes per al 2021, de la nova‘Dune’a’Matrix 4’,passant per la preqüela fílmica d’’Els Soprano’,simultàniament en sales de cine i el servei de ‘streaming’ HBO Max. És una postura amb repercussions potser irremeiables per a la indústria del cine en la seva noció més tradicional: una vegada eduques l’espectador a no haver de sortir de casa per veure estrenes importants, ¿el pots tornar a convèncer per passar per taquilla? 

Des de l’optimisme cinèfil, es pot observar la decisió com una estratègia promocional per a una plataforma que necessita posicionar-se amb força davant Netflix i Disney+. Passada o una mica més controlada la pandèmia, potser tot torni a ser com era, tot i que es podrien reduir els temps entre les successives finestres de distribució. 

Curiosament, la notícia va arribar acompanyada de l’anunci del’arribada d’HBO Max a Europa i Llatinoamèrica durant la segona meitat del 2021, segons va explicar Andy Forssell, cap d’HBO Max Global, en una xerrada en la conferència Web Summit. ¿Significa això que també podrem veure algunes estrenes de Warner al saló l’any vinent? No, en principi no.Segons ens comuniquen des del departament de premsa d’HBO Espanya, «els plans que es van anunciar ahir amb referència a les estrenes cinematogràfiques són únicament per als Estats Units»

Ultraalta definició

Notícies relacionades

¿Què suposarà llavors el pas d’HBO a HBO Max? Sobretot, un canvi de logo, d’interfície i, potser, un catàleg més ampli que l’actual, però tampoc amb moltes novetats extra: la majoria de sèries i films exclusius d’HBO Max s’han estat estrenant amb normalitat a HBO Espanya; alguns, al canal parent TNT. Els responsables de la seva programació, que no són els mateixos que els d’HBO, estan començant a guanyar-se bona reputació com a proveïdors de continguts lleugers alhora que sofisticats: vegin-se encerts propis com’Love life’i‘The flight attendant’, o importacions ben escollides com la britànica ‘I hate Suzie’ i l’espanyola‘Veneno’.

El més esperat per molts espectadors espanyols seria que els continguts es poguessin veure per fi en 4K. Quatre anys després del seu llançament, HBO continua oferint aquí els seus continguts en una qualitat HD que molts usuaris posen en dubte. El final d’aquesta pixelació persistent podria estar a prop. 

Temes:

Sèries Cine