CULTURA ANTIGA

Egipte anuncia la troballa de més d'un centenar de sarcòfags a la necròpolis de Saqqara

El ministre de Turisme i Antiguitats, Jaled al Anani, ha concretat que la troballa comprèn més d'un centenar de sarcòfags segellats

undefined55868700 archaeologists x ray a mummy  wrapped in a burial shroud ado201114151042

undefined55868700 archaeologists x ray a mummy wrapped in a burial shroud ado201114151042 / AHMED HASAN

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Govern egipci ha anunciat aquest diumenge la troballa d’un nou grup de més d’un centenar de sarcòfags a la gran necròpolis de Saqqara, a prop del Caire, en el que les autoritats han descrit com el descobriment més gran de 2020.

El ministre de Turisme i Antiguitats, Jaled al Anani, ha concretat que la troballa comprèn més d’un centenar de sarcòfags segellats i 40 màscares funeràries de la deessa de la necròpolis, Ptah Soker, a tres pous de la necròpolis, situada a prop de la piràmide del rei Djoser, de 12 metres de profunditat, aproximadament, segons recull el diari estatal egipci ‘Al-Ahram’.

Fa més de 2.500 anys, segons les estimacions dels arqueòlegs, entorn del Període Tardà i l’Era Ptolemaica que els sarcòfags estan tancats.

Tomografia d’una mòmia

Durant l’anunci, es va realitzar una tomografia computeritzada d’una mòmia en un dels taüts. El mort, segons les dades, va morir als 40 anys, mesurava 1,75 d’altura, estava sa i no patia cap malaltia mortal.

Sarcòfags de fusta a Saqqara. / Afp

Notícies relacionades

Els equips d’excavació van descobrir el mes d’octubre passat en aquest mateix lloc uns altres 59 taüts, també del mateix període. «I aquest lloc només ens ha ensenyat un 1 per cent del que amaga», ha assegurat Al Anani en roda de premsa. «Si continuem excavant, el més probable és que ens trobem tombes d’animals. És una zona riquíssima», ha dit.

Totes aquestes troballes s’exhibiran en el Gran Museu Egipci que es construirà al costat de les piràmides de Gizeh juntament amb uns altres tres taüts de fusta de 3.500 anys d’antiguitat desenterrats de la necròpolis d’Al Asasif, a la ciutat de Luxor, segons el ministre.