PREMIS DEL PÚBLIC

'Jerusalem' lidera les nominacions dels Butaca

La producció de Focus parteix com a favorita amb vuit nominacions seguida per tres muntatges amb set: 'Europa Bull', 'La Rambla de les floristes' i 'La tienda de los horrores'

zentauroepp51416813 icult201110165637

zentauroepp51416813 icult201110165637

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Difícil endevinar qui guanyarà els premis Butaca aquest any, perquè molts muntatges han agradat i acaparen importants nominacions. L’aclamat muntatge ‘Jerusalem’, transgressora i monumental obra de Jez Butterworth protagonitzada per un volcànic Pere Arquillué, n’ha obtingut vuit i parteix com a favorit en les votacions dels 26ns premis Butaca, guardons que atorga el públic als muntatges de l’any anterior, del 2019. ‘Jerusalem’ producció de Focus, dirigida per Julio Manrique i estrenada al Grec, i que va estar al Teatre Romea i al Centro Dramático Nacional, té competidors molt dispars amb una nominació menys.

Tant l’àcida i hilarant ‘Europa Bull’ de Jordi Oriol i la companyia Indi Gest estrenada al TNC; ‘La Rambla de les floristes’, una obra en vers de Josep Maria de Sagarra dirigida per Jordi Prat i Coll al TNC, on va brillar Rosa Boladeras; i el musical ‘La tienda de los horrores’ de Nostromo Live han aconseguit set nominacions. ‘Infanticida’, moderna adaptació músical d’una obra de Caterina Albert estrenada a la Sala Atrium, se situa molt a prop d’aquests muntatges, amb sis nominacions, una més que ‘Justícia’, una crítica a la Catalunya pujolista de Guillem Clua al TNC, per la qual va rebre el Premio Nacional de Literatura Dramática fa dues setmanes.  ‘Falaise’, aclamada creació de Baró d’Ével que va meravellar al Teatre Lliure, ha obtingut dues nominacions: muntatge i escenografia.

Els premis Butaca, adaptats ja al nou escenari de la Covid-19, han sigut presentats aquesta tarda a través d’un Instagram Live. A partir d’ara i fins al 9 de desembre a les onze de la nit, el públic podrà votar a través de la web www.premisbutaca.cat i el veredicte final es coneixerà el pròxim 15 de desembre. Aquell dia, a les deu de la nit se celebrarà en una cerimònia –aquesta vegada sense públic presencial– que es realitzarà des del Teatre de Premià i es podrà seguir ’online’. 

Dansa i propostes familiars

Notícies relacionades

En dansa destaquen ‘Réquiem’, hipnòtica coreografia de Maria Rovira amb la companyia Crea Dance Company, i ‘Wu Wei’, subtil peça de Raquel Klein, les dues candidates com a espectacle de dansa i millor coreografia. En la primera categoria competeix també la versió lliure de Roger Bernat de ‘La consagració de la primavera’ i en la segona, Roser López Espinosa per la seva creació de ‘Novembre’.

I com a espectacle familiar cada proposta té segell propi, tot i que són difícils de comparar. D’una banda està ‘La bruixa de la tramuntana’, una obra amb música de Carles Pedragosa i direcció de Marc Rosich produïda per Bitó i el Teatre Lliure; d’altra banda, l’èxit de la passada temporada ‘Nada es imposible’, del sempre sorprenent Mago Pop. També opta al premi ‘Veus que no veus’, aclamat espectacle de clown en clau femininsta de la companyia de Pepa Plana, premi Zirkòlica 2019.