DECISIÓ DE L'ACADÈMIA DE CINE

Espanya tria 'La trinchera infinita' per competir per l'Oscar

La pel·lícula sobre els homes talp de la guerra civil s'imposa a 'El hoyo' i 'Lo que arde'

trinchera / periodico

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez

‘La trinchera infinita’ serà la pel·lícula que representi Espanya en la pròxima edició dels premis Oscar. És la segona vegada per al tàndem Jon Garaño i José Mari Goenaga (en aquesta ocasió convertit en trio amb la incorporació d’Aitor Arregi en la direcció), que ja van viatjar a Hollywood amb ‘Loreak’ el 2015, la primera pel·lícula parlada en eusquera escollida pel nostre país.

Els membres de l’Acadèmia de Cine s’han decantat per una de les obres que més reconeixement va tenir l’any passat en la temporada de premis: Concha de Plata a la millor direcció i premi del jurat en el Festival de Sant Sebastià i Goya a la millor actriu per a Belén Cuesta.

És també una pel·lícula que parla de la nostra història, de la guerra civil, però des d’una perspectiva diferent de la que estem acostumats. El repàs de la dictadura es fa a través de la relació d’una parella que ha d’aprendre a viure mentre ell (Antonio de la Torre) es manté amagat i ella (Belén Costa) intenta aparentar de cara a la galeria que està sola. Una història de portes endins marcada per la por. Un relat en clau domèstica i íntima, però al mateix temps de clara denuncia política.

‘La trinchera infinita’ s’ha imposat finalment a ‘El hoyo’, de Galter Gaztelu-Urrutia, i ‘Lo que arde’, d’Oliver Laxe. La pel·lícula va ser adquirida per la plataforma Netflix després de la seva estrena comercial i té previst llançar-se en ‘streaming’ als Estats Units el 6 de novembre, en una clara aposta per posicionar-se de cara a la

Notícies relacionades

campanya de premis. A més, ha tingut bones crítiques per part dels mitjans internacionals.

Aquest any la cerimònia dels Oscar tindrà lloc el 25 d’abril, gairebé dos mesos després de la data habitual per emmotllar-se als nous ritmes que imposa la pandèmia.