La pròxima novel·la de Javier Cercas es titularà 'Independencia'

L'obra, que apareixerà el març del 2021, serà la segona entrega de la tetralogia iniciada amb 'Terra Alta'

Tusquets Editores anuncia el retorn de l'autor al segell després de 20 anys

zentauroepp37301606 madrid  15 02 2017  javier cercas  escritor  foto  jos  luis170215134853

zentauroepp37301606 madrid 15 02 2017 javier cercas escritor foto jos luis170215134853 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Vint anys després d’haver abandonat Tusquets, l’editorial que el va llançar a la fama amb ‘Soldats de Salamina’, Javier Cercas torna al segell amb la seva pròxima novel·la, ‘Independencia’, que publicarà el març del 2021. La nova novel·la dona continuïtat al cicle de novel·la negra iniciat amb ‘Terra Alta’,  guanyadora del Planeta, i pel seu títol, ‘Independencia’, promet una vinculació directa a la història recent de Catalunya, com tenia ‘Terra Alta’, punt de partida d’una tetralogia policíaca en la qual es destapen les vinculacions entre el poder econònic i la política.  Pot ser que estigui protagonitzada de nou pel complex mosso d’esquadra Melchor Marín.

Notícies relacionades

La tornada de Cercas al grup Planeta, que acull Tusquets, és conseqüència directa del premi que va obtenir el 2019 amb la novel·la protagonitzada pel mosso d’esquadra Melchor Marín.  El nou títol apareixerà el març del 2021 i serà la segona entrega de la tetralogia policíaca, ja anunciada pel mateix autor.

‘Soldats de Salamina’, publicada per Tusquets el 2001, amb més d’un milió de lectors, va suposar la consagració d’un dels autors més destacats del recent panorama de les lletres en castellà. El van seguir títols com ‘La velocitat de la llum’  i ja en el grup Random House, ‘Anatomia d’un instant’ (un dels seus títols més excel·lents), ‘les lleis de la frontera’, ‘El impostor’, ‘El monarca de las sombras’. Les seves obres han sigut traduïdes a més de 30 llengües i han rebut destacats premis literaris, que avalen la trajectòria d’un dels escriptors més rellevants del panorama literari espanyol.