RESTRICCIONS PER L'EXTENSIÓ DE LA PANDÈMIA

Cines, teatres i concerts podran acabar a les 22 hores malgrat el toc de queda

A Catalunya, els espectadors d'esdeveniments culturals podran tornar a casa seva sense ser sancionats passades les deu de la nit si porten una entrada que ho justifiqui

jmdiaz55450773 barcelona  16 10 2020 festival guitar bcn  concierto de els 201025181534

jmdiaz55450773 barcelona 16 10 2020 festival guitar bcn concierto de els 201025181534 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts

Els esdeveniments culturals a Catalunya, que inclou sales de cine, de teatre i auditoris o concerts, podran acabar a les 22.00 hores malgrat el toc de queda –que comença a aquella hora, des d’aquest diumenge. La mesura sí que obliga la resta d’establiments a tancar a les 21.00 hores. Amb aquesta excepció, els espectadors podran desplaçar-se fins a casa seva sense ser sancionats sempre que mostrin una entrada que justifiqui la seva assistència a l’acte cultural.

Ho han explicat en roda de premsa el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i el subdirector de Protecció Civil de la Generalitat, Sergio Delgado, al costat del comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, després de la declaració de l’estat d’alarma per la Covid-19 realitzada aquest diumenge pel president del Govern, Pedro Sánchez, informa Europa Press. La Generalitat ha establert que el toc de queda a Catalunya s’estableix de 22.00 a 6.00 hores. 

Excepció

Aquesta excepció al toc de queda inclou els cines, els teatres i els auditoris, i s’ha adoptat per minimitzar l’impacte econòmic d’aquesta mesura sobre espais que ja ofereixen «garanties» de compliment de les mesures sanitàries. 

De fet, l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) havia avisat ja en un comunicat els seus socis que «en relació amb el toc de queda entre les 22.00 i les 06.00, segons indicacions de la Conselleria de Cultura, les programacions previstes per AVUI [diumenge] poden celebrar-se i no és necessari que cap sala cancel·li cap funció». És necessari, afegia ADETCA, «que el públic assistent conservi l’entrada» i que les sales emetin «certificats de treball» per als seus empleats. 

Fonts de la productora The Project havien confirmat també que les seves actuacions per a la nit d’aquest diumenge, entre les quals dues a la Sala Barts, mantenien el seu horari, i recomanaven al públic guardar les entrades com a justificants. 

Al matí, la consellera de Cultura de la Generalitat, Àngels Ponsa, havia assegurat que els actes culturals s’haurien d’adaptar als horaris del toc de queda, avançant-ne el començament, i confiava que això no faria caure el nombre d’espectadors ni la quantitat dels actes programats. 

Notícies relacionades

Ponsa, durant una visita a Miravet i Ascó (Ribera d’Ebre), informa l’ACN, ha defensat la seguretat dels esdeveniments culturals, el mateix argument que el sector vol esgrimir, segons fonts pròpies, per demanar que la conselleria doni una hora més de marge al tancament dels espectacles. 

«No hi ha cap motiu per pensar que no ens hi podrem adaptar; si hi ha d’haver una hora en què tothom ha de ser a casa, la cultura s’hi adaptarà», ha assenyalat Ponsa.