CANVIS OBLIGATS

La Covid-19 trastoca la temporada del Mercat

Es cancel·la la constel·lació dedicada a Lia Rodrigues i la de Deborah Hay es concentrarà de l'11 al 18 de març

Els qui tenien entrades per veure 'Figure a sea' amb el Cullberg Ballet poden seguir-lo en 'streaming' en el Mercat aquest dijous i veure'l en directe a la primavera

zentauroepp52339452 icult200930130446

zentauroepp52339452 icult200930130446 / SAMMI LANDWEER

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera

La Covid-19 ha alterat la programació prevista en el Mercat de les Flors aquest 2020-21. Tot el relacionat amb la constel·lació dedicada a Deborah Hay que obria la temporada es trasllada al març i la de Lia Rodrigues, compromesa creadora brasilera, s’ha cancel·lat definitivament davant la dificultat de viatjar. Era una de les estrelles de la temporada present i passada, ja que les seves obres es van veure afectades pel tancament dels teatres al març. «En aquesta ocasió no podem reprogramar-les. La companyia té molts compromisos i no hi ha possibilitat de portar-la abans del 2022», ha assenyalat Àngels Margarit, directora del Mercat.

‘Figure a sea’, l’espectacle inaugural de la temporada, creat per Hay per al Cullberg Ballet, es trasllada al 13 i 14 de març, dins d’un conjunt d’activitats i espectacles entorn de la creadora nord-americana associada al ballet suec, que es concentrarà de l’11 al 18 de març. Entre les peces programades destaquen l’estrena de ‘Horse’, una de les últimes peces d’aquesta revolucionària de la dansa postmoderna dels EUA. «A partir del febrer, Hay podrà sortir dels Estats Units», ha explicat Margarit, que compta amb la veterana coreògrafa per fer un solo, una conferència i unes peces comunitàries, la inscripció a les quals s’obrirà a la gent a partir del gener.

Inauguració en ‘streaming’

Notícies relacionades

Els qui havien comprat entrades per a l’estrena de la temporada amb ‘Figure a sea’ podran assistir aquest dijous al Mercat per veure el muntatge en ‘streaming’ en una pantalla gegant. Els excel·lents intèrprets del Cullberg Ballet interpretaran l’obra des de Suècia només per als seus ulls, ja que els únics que podran seguir-lo seran aquells amb entrades per a les funcions previstes de l’1 al 3 d’octubre. «A l’acabar qui vulgui podrà quedar-se a la xerrada posterior. Connectarem via Zoom amb Deborah Hay», ha explicat Margarit. Més enllà d’aquest primer contacte filmat, el públic podrà canviar les seves entrades per al març o optar per la devolució dels diners. «El Mercat és una sala segura, però les autoritats sueques van desaconsellar als 18 ballarins del Cullberg el viatge a Espanya a causa de les xifres de la Covid-19», ha lamentat Margarit.

‘Figure a sea’, obra inaugural del Mercat, s’ofereix en ‘streaming’ l’1 d’octubre a l’espera que el Cullberg Ballet la interpreti a la sala barcelonina el 13 i 14 de març. / URBAN JOREN

Els absències en la programació han permès convidar altres conjunts. La companyia gallega La Macana oferirà ‘Pink Unicorns’ i Danzando con la Diferencia, un grup de dansa inclusiva de Madeira, presentarà a l’abril ‘Happy Island’, una coreografia creada per a ells per La Ribot. Per ara aquests són els canvis previstos en el Mercat. «La pandèmia ens està fent ballar a tots», ha reconegut Margarit. I no sempre al ritme que més ens agrada.