FESTIVAL DE SANT SEBASTIÀ

Rodríguez Uribes: «Cal evitar al màxim la restricció d'aforaments»

El ministre de Cultura i Esport defensa l'ampliació del límit d'aforament en teatres i el reconeixement de les sales de concerts com espais culturals

zentauroepp55003500 uribes coixet200919163514

zentauroepp55003500 uribes coixet200919163514 / Juan Herrero

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, ha defensat aquest dissabte, durant la seva visita al Festival de Cine de Sant Sebastià, la necessitat d’«evitar al màxim la restricció d’aforaments» en recintes culturals perquè «la cultura ha demostrat ser un espai segur». El ministre ha fet aquestes declaracions després de l’acte d’entrega del Premi Nacional de Cinematografia 2020, que ha rebut Isabel Coixet. «Estic defensant que els aforaments siguin els màxims possibles perquè s’ha demostrat aquest estiu, també a Madrid, que la cultura és un lloc segur, i que per tant ha de ser l’últim espai que es restringeixi, perquè s’ha fet bé».

Notícies relacionades

Uribes ha fet aquestes declaracions arran d’una pregunta pel que fa a la nova mesura adoptada a la Comunitat de Madrid que obliga de nou a reduir al 50 % l’aforament màxim en cinemes i teatres i ha precisat que «si hi ha raons de salut de força major també cal assimilar-ho».

Defensa de la música en viu 

En relació amb la protesta de dijous passat en què milers de representants dels espectacles en viu es van manifestar després de mesos de paràlisi i del tancament forçós dels seus locals, el ministre va rebutjar el retret de falta d’empatia per part seva i va considerar que les protestes «en el fons, tenen raó». «Entenc les raons de fons i estic compromès a continuar parlant», ha manifestat, i ha afegit: «Estarem en contacte per veure’ns, farem tot el que estigui a les nostres mans, i si cal serem el canal de comunicació per les qüestions que depenguin d’altres administracions». Així, ha assenyalat que en la reunió que va mantenir dijous passat amb els representants de les comunitats autònomes va demanar que totes reconeguin les sales de música en viu com a espais de cultura, enlloc de catalogar-los com a espais d’oci nocturn. Això implica, va recordar, que les sales han d’adaptar les seves mesures de seguretat, com els teatres i cinemes. «Crec que aquest és un camí per ajudar la música en viu», ha dit.