Va morir als 87 anys

Mor el creador de 'Scooby-Doo', Joe Ruby

Ruby va ser el responsable de crear la mítica ficció amb Ken Spears el 1969 per als estudis Hanna-Barbera

joe-ruby

joe-ruby

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dijous Joe Ruby, el creador de ‘Scooby Doo’, va morir a Califòrnia (EUA) als 87 anys per causes naturals, i deixa com a llegat una sèrie de dibuixos infantils que ha transcendit generacions amb adaptacions a la televisió, el cine, els còmics i els videojocs.

Ruby va ser el responsable de crear la mítica ficció amb Ken Spears el 1969 per als estudis Hanna-Barbera, on també van treballar en formats com ‘Dynomutt’ i ‘Jabberjaw’, a més d’altres sèries que van produir per a la televisió nord-americana: ‘Mister T’, ‘Alvin and the Chipmunks’, i ‘Superman’.

Ruby va començar la seva carrera en l’animació com a tècnic de Walt Disney Productions, fins que va fitxar per Hanna-Barbera Productions, on va conèixer Spears.

Allà van estrenar el 1969, a través del canal CBS, la sèrie d’animació ‘Scooby-Doo, Where Are You!’ en un moment en què el públic es queixava de la violència present en els dibuixos infantils.

Misteris paranormals i fenòmens sobrenaturals protagonitzaven les aventures del grup d’amics protagonista d’una sèrie que alguns canals han emès fins a l’actualitat a tot el món, i que va continuar amb seqüeles com ‘The New Scooby-Doo Movies’ o ‘The Scooby-Doo Show’.

«Estàvem preocupats perquè durés almenys una temporada», va assegurar Ruby en una entrevista recent per al portal de fanàtics de la ficció ‘ScoobyAddicts’.

Tot i que l’any passat va celebrar mig segle d’etapa, Scooby-Doo encara conserva una gran base de seguidors que es van enganxar a la colla formada per aquest gran danès i els seus amics humans Norville ‘Shaggy’ Rogers, Fred Jones, Daphne Blake i Velma Dinkley.

Notícies relacionades

Després de les sèries de televisió també van arribar dues pel·lícules amb actors de carn i os dirigides per Raja Gosnell: ‘Scooby-Doo’ (2002) i ‘Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed’ (2004), en el repartiment de la qual apareixien Sarah Michelle Gellar, Linda Cardellini, Matthew Lillard i Freddie Prinze Jr. acompanyant un Scooby-Doo creat amb efectes digitals.

Aquest any s’ha estrenat la cinta ‘Scooby!’ en què Scooby-Doo torna als seus orígens animats en una pel·lícula a càrrec del realitzador Tony Cervone i amb un doblatge en què en la versió original compta amb les veus de Mark Wahlberg, Gina Rodríguez, Zac Efron, Amanda Seyfried o Will Forte.

Temes:

Animació