CRÍTICA DE CINE

'Un amigo extraordinario': un personatge molt peculiar

Qualsevol diria que el protagonista és un personatge de ficció dissenyat expressament perquè l'interpreti Tom Hanks

un-amigo-extraordinario / periodico

1
Es llegeix en minuts
Quim Casas

Un amigo extraordinario ★★★

Direcció:  Marielle Heller

Intèrprets:  Tom Hanks, Matthew Rhys, Chris Cooper, Susan Kelechi Watson

Títol original:  ‘A beautiful day in the neighborhood’

País:  EUA

Durada:  108 minuts

Any:  2019

Gènere:  Drama

Estrena:  21 d’agost del 2020

Fred Rogers és un personatge real, el peculiar presentador d’un programa infantil de la televisió nord-americana que es va prolongar del 1968 al 2001. També era marionetista, compositor musical i pastor presbiterià. Però veient ‘Un amigo extraordinario’, qualsevol diria que és un personatge de ficció dissenyat expressament perquè l’interpreti Tom Hanks.

Notícies relacionades

El seu oponent al film, un periodista anomenat Vogel, sí que és totalment inventat. La seva comesa en el relat és ser el contrapunt del presentador; que el públic vegi a través dels seus ulls crítics com és i com es relaciona amb el món l’estrella televisiva. Però Vogel també té entitat dramàtica per si mateix, de manera que, finalment, ja no se sap gaire bé qui és contrapunt de qui. Al cap i a la fi, a mesura que avança aquesta estranya relació consolidada per igual en el respecte i el qüestionament de l’altre, Rogers actua com a terapeuta emocional dels molts traumes que arrossega Vogel, principalment la relació amb el seu pare.

Sent aquesta la premissa d’Un amigo extraordinario’, la pel·lícula navega entre dues aigües i creix quan els dos personatges estan junts, un duel d’actors (Matthew Rhys fa molt bé de Vogel) i de caràcters que saben quin lloc ocupen en el món o ho desconeixen per complet.