BALANÇ D'UNA EDICIÓ CONVULSA

El Grec tanca amb un 91% d'ocupació

El seu director, Cesc Casadesús, diu que ha sigut, per damunt de tot, un festival «emocionant» i que era gairebé un acte polític participar-hi

zentauroepp54031956 contra200726172138

zentauroepp54031956 contra200726172138 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Grec 2020 abaixa aquest divendres el teló de la seva edició més «emocionant» i difícil, totalment marcada per la crisi sanitària. Contra tot pronòstic, el festival barceloní va mantenir la seva edició d’aquest any a base de reprogramar i complir amb tots els protocols sanitaris exigits, i el públic va respondre: es van vendre 23.372 entrades de les 25.590 que es van posar a la venda, i l’índex d’ocupació es va situar en el 91,3% (95% al Teatre Grec). El seu director, Cesc Casadesús, prefereix, no obstant, quedar-se amb l’«emoció» que ha vist entre el públic i la que ell mateix ha sentit al sentir-se que forma part d’un festival «que importa a la gent», segons va declarar al fer balanç d’una de les edicions més complicades de la seva història.

És atípica l’edició, entre altres coses, perquè el cert és que encara no acaba. Bona part de la programació s’estén durant el juliol amb el Grec en obert, iniciativa obligada per aquests temps de pandèmia que posa a l’abast del públic continguts en ‘streaming’, rutes per la ciutat i ‘podcasts’, a més de les propostes de De Grec a Grec, que estrenarà 25 obres en 19 sales de Barcelona fins a la inauguració del festival de l’any que ve. En altres paraules, hi haurà Grec tota la temporada. No és una mala notícia en els temps que corren.

Capacitat de resistència

Notícies relacionades

«Ha sigut un Grec molt emocionant. Els aplaudiments al començament dels espectacles eren molts i molt emocionants, perquè ser allà era gairebé un acte polític», va dir el director. «La gent s’ha sentit segura i per això tots han vingut», va afegir. El festival ha viscut la seva edició més incerta, que va viure el capítol més tens quan el 19 de juliol va quedar en dubte si podia continuar, abans que el Procicat li donés el seu vistiplau. El tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, va valorar la capacitat de «resistència» del festival. «Gràcies que es va celebrar el Grec i que va resistir en aquells moments dramàtics, hem obert el camí i permès que molta gent mantingui la seva activitat».

El Grec 2020 ha sigut un «banc de proves», van coincidir Subirats i Casadesús, per referir-se a l’èxit de l’aposta virtual: 130.000 espectadors van seguir els 14 espectacles retransmesos per Betevé, tot i que Cassadesús diu que res podia reemplaçar l’experiència en directe. La presencialitat és l’essència del teatre.

Temes:

Grec Catalunya