DECISIONS QÜESTIONADES

El Gremi de Cinemes de Catalunya impugna el tancament de les sales

El gremi segueix el camí de la patronal catalana de l'oci nocturn, que també va recórrer les mesures del Govern davant el tribunal

zentauroepp17931719 icult200714175605

zentauroepp17931719 icult200714175605 / EDWIN WINKELS

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Gremi de Cinemes de Catalunya ha presentat aquest dilluns un recurs contenciós-administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la resolució aprovada pel Govern que ordena la suspensió de l’obertura al públic de les sales de cine com a mesura de seguretat i prevenció davant el coronavirus.

En un comunicat el gremi ha criticat la mesura i l’ha qualificat d’arbitrària, a més de jutjar-la «desproporcionada i mancada de justificació científica i mèdica». Han assegurat que les sales de cine han aplicat protocols d’actuació i que, per tant, garanteixen la seguretat dels usuaris de les instal·lacions.

Primera opció d’oci cultural

Notícies relacionades

D’altra banda, han alertat que l’estat d’alarma va deixar un 83,3% de les sales amb «problemes de solvència» i ha recalcat que el sector de l’exhibició cinematogràfica a Catalunya suposa el 18% del total del mercat estatal. A més, el gremi ha advertit que l’assistència a les sales de cine constitueix la primera opció d’oci cultural a escala autonòmica, per la qual cosa el tancament de les sales suposa pèrdues econòmiques «inassumibles i irrecuperables per al sector».

La decisió del gremi es fa quan fa tot just uns dies es va conèixer que la patronal de l’oci nocturn de Catalunya, Fecalon, també interposaria un recurs, i també davant el TSCJ, contra la decisió de la Generalitat d’ordenar el tancament de discoteques.