QUÈ PODEU FER AVUI A BARCELONA

Les millors propostes per a infants i adolescents del Cruïlla XXS

Per als més petits ofereixen els concerts de Xiula i Dàmaris Gelabert, i les acrobàcies del Circ Pistolet

També podem veure la pallassa Pepa Plana, Guillem Albà & La Marabunta i els enlluernadors Brodas Bros

44280969 59

44280969 59

3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

El festival Cruïlla XXS és una de les opcions més atractives d’aquest estiu, amb concerts de pop, rock, jazz, rap, urbana o clàssica, comèdia, dansa, flamenc, jazz o teatre. Però també ofereix una sèrie d’actes menys publicitats pensats per a un públic familiar, que també mereix la seva particular atenció. Diferents espectacles infantils i juvenils en què els adults també poden passar una bona estona. Fem un cop d’ull a la seva programació i veurem que, com en la resta d’apartats, també és de primer nivell.

 

 

Dos concerts per als petits

El cicle Petits Camaleons programa concerts per a nens i, dins d’aquest, ens han preparat una trobada el pròxim diumenge dia 19 amb Xiula (Teatre Victòria, 19 h, 15 euros), en què ens presentaran el seu original Dintríssim, un fascinant viatge pel cos  humàDintríssim, per descobrir els secrets que s’amaguen al nostre interior, com en la pel·lícula Viatge fantàstic. És un concert teatralitzat, on combinen els seus grans èxits amb els temes nous, acompanyats per projeccions anatòmiques espectaculars i efectes. Els quatre components del grup s’enfronten al sucre, vibren amb els polls, rapegen sobre la verdura i el peix i tracten temes com els mocs o les pantalles. Un divertit espectacle interactiu que farà que els infants es quedin amb la boca oberta.

 

 

L’altre espectacle d’aquest cicle és el de Dàmaris Gelabert, música, compositora i pedagoga ben coneguda pels nens, que repassarà els seus temes infantils més coneguts, així com el més recent Naturalment, en el seu muntatge Mou el cos (dissabte 25, plaça de l’Univers, 19 h, 15 euros). És un concert farcit de ritme i animació, en el qual estarà acompanyada per una banda amb músics, coristes i actors que contribuiran a la festa. No faltaran temes que els infants canten sense parar com ‘Bon dia’, ‘Els dies de la setmana’, ‘Qui sóc jo?’ ‘L’abecedari’. Advertim els adults que és recomanable que es deixin anar una mica i acompanyin els nens en els seus balls per disfrutar al màxim del recital.

 

 

Dos acròbates i dues pallasses

Al marge d’aquests dos concerts, el circ és una altra de les disciplines presents al festival per mitjà del Circ Pistolet, amb el seu muntatge Quan no tocàvem de peus a terra (dijous, 23, Teatre Victòria, 20 h, 18 euros). El muntatge consisteix en un relat autobiogràfic sobre l’amistat entre dos amics acròbates, Enric Petit i Tomàs Cardús. Es van conèixer de petits en una colla castellera, van descobrir que tenien moltes coses en comú i, des d’aleshores, ja no s’han separat. Tota la seva experiència ens l’expliquen utilitzant mètodes circenses, des del més tradicional fins al contemporani passant per l’aportació catalana. Equilibris, fustes, amistat i jocs en un espectacle molt singular.

 

 

Els nens una mica més grans i els adolescents (a partir de 10 anys) entendran molt millor Pepa Plana, que és una pallassa transgressora, que sempre sorprèn i tornarà a fer-ho amb el seu nou treball, Veus que no veus (dissabte 18, Teatre Victòria, 20.30 h, 20 euros). En aquesta ocasió estarà acompanyada per Noël Olivé, per reivindicar el paper femení en aquest art representant una Augusta i una Carablanca. És un espectacle que combina humor i poesia per mitjà de la història de dues dones que s’enfronten a la seva vida quotidiana malgrat la precarietat i que lluiten per superar-se en un món hostil. El joc i l’experimentació són les seves eines per provocar emocions.

 

 

Dos espectacles bojos i impactants

Igualment, els més grandets poden disfrutar amb Guillem Albà & Marabunta (diumenge, Anella Olímpica, 20 h, 15 euros), un xou de clown amb molta energia i música en directe. És pura bogeria atapeïda d’esquetxs, en què els artistes fan el possible... perquè no s’entengui res i sigui un complet caos. Hi ha cançons, gags, cabaret i res té el més mínim sentit. Un joc escènic per deixar-se portar i disfrutar i, si ho aconseguim, segur que ens divertirem i acabarem ballant al seu ritme.

 

Notícies relacionades

 

Per acabar recomanem el nou espectacle dels incansables Brodas Bros, l’energètica companyia de hip-hop i dansa urbana, Around the world (dies 24 al 26, Teatre Victòria, 20.30 hores, de 20 a 25 euros), que ens sorprendrà. És un muntatge que combina el virtuosisme dels seus artistes i les seves danses aèries impossibles amb una allau de tecnologia: ‘mappings’, projeccions interactives, làsers o vestuari de leds. Una espectacular explosió de llums, colors i acrobàcies que provoca un gran impacte en l’espectador. Sis opcions molt completes perquè els més petits també acabin descobrint el Cruïlla... i s’hi vagin acostumant per quan siguin més grans.

Espectacles infantils i juvenils del Festival Cruïlla XXS

Lloc:  diversos escenaris.

Horaris:  fins al 26 de juliol.

Preu:  de 15 a 25 euros, segons l’espectacle.

Més informació:  www.cruillabarcelona.com