CRÍTICA DE CINE

'Zapatos rojos y los siete trolls'' Ni la Blancaneu ni els set nans

Aquesta producció sud-coreana es nodreix de tot l'imaginari de les faules per introduir reflexions entorn de la superficialitat de la bellesa i la importància d'abraçar la diferència

estrenos de la semana trailer de xx 20xx / periodico

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Zapatos rojos y los siete trolls ★★★

Direcció:  Sung-ho Hong

País:  Corea del Sud

Durada:  92 minuts

Any:  2019

Gènere:  Animació

Estrena:  3 de juliol del 2020

Els contes tradicionals han generat una font inesgotable de variacions per a la seva reinterpretació contemporània. S’han acabat els prínceps blaus que només havien de fer un petó perquè tot se solucionés i les princeses passives que esperaven ser salvades. A ‘Zapatos rojos y los siete trolls’, la Blancaneu té sobrepès i el Merlí s’ha convertit en una criatura verda. Uns ‘stilettos’ encantats convertiran la noia en ‘la més bonica del regne’, però cap dels dos se sentirà còmode en la seva nova pell.

Aquesta producció sud-coreana es nodreix de tot l’imaginari de les faules per introduir reflexions entorn de la superficialitat de la bellesa i la importància d’abraçar la diferència. Pel camí ens trobem bruixes, malediccions, monstres i moltes aventures, en definitiva, el millor de la tradició, però amb un missatge contemporani. La narració discorre sense sorpreses; no és una pel·lícula ni nova ni singular, però almenys sap tractar amb cura i respecte cada un dels elements que la conformen sense resultar ni cursi ni pesada.